Ανακαίνιση σε εμπορικό κέντρο της Φρανκφούρτης

Ανακαίνιση σε εμπορικό κέντρο της Φρανκφούρτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από αυτό το καλοκαίρι και για τα επόμενα δύο χρόνια ο πολυσύχναστος εμπορικός πεζόδρομος Zeil στο κέντρο της Φρανκφούρτης θα μετατραπεί σε εργοτάξιο. Ήδη το εμπορικό κέντρο Zeilgalerie (αριστερά) διέκοψε οριστικά τη λειτουργία του ώστε να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες κατεδάφισής του, ενώ και το εμβληματικό διπλανό συγκρότημα MyZeil που χτίστηκε το 2009 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Massimiliano Fuksas θα σταματήσει να λειτουργεί προσωρινά ώστε να ανακαινιστεί εσωτερικά. Προκειμένου να επιβαρυνθεί όσο το δυνατό λιγότερο η εμπορική κίνηση του πεζοδρόμου, θα κατασκευαστεί κατά μήκος του ένας «διάδρομος εργοταξίου» για την κυκλοφορία των φορτηγών, η οποία όμως θα επιτρέπεται καθημερινά μόνο τις νυχτερινές ώρες.

Η δεκαόροφη Zeilgalerie κατασκευάστηκε το 1992 και, αντίθετα με τις προσδοκίες, η εμπορική χρήση του κτιρίου αποδείχθηκε προβληματική, καθώς η επισκεψιμότητα των καταστημάτων στους ψηλότερους ορόφους δεν ήταν η αναμενόμενη, με αποτέλεσμα τα περισσότερα από αυτά να κλείσουν.

Το κτίριο που θα αντικαταστήσει την Zeilgalerie σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο KSP. Θα ονομάζεται “Upper Zeil” και θα διαθέτει καταστήματα προς ενοικίαση συνολικής επιφάνειας 15.000 τ.μ. Θα αναπτύσσεται σε 8 υπέργειους ορόφους και η πρόσοψή του θα διαμορφωθεί εξ ολοκλήρου απο υαλοπέτασμα, σχηματίζοντας έτσι μια ενιαία πενταόροφη βιτρίνα πλάτους 45 μέτρων. Οι τρεις τελευταίοι όροφοι τοποθετούνται σε υποχώρηση και θα ανήκουν στο διπλανό εμπορικό συγκρότημα Galeria Kaufhof με το οποίο θα συνδέονται εσωτερικά. Η κατασκευή του αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή