Αυστρία: Με επανάληψη και των νέων εκλογών απειλεί η Ακροδεξιά

Αυστρία: Με επανάληψη και των νέων εκλογών απειλεί η Ακροδεξιά

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν ακόμη στεγνώσει η μελάνη της απόφασης του Αυστριακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, την περασμένη Παρασκευή, για ακύρωση και επανάληψη του δευτέρου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών της 22ας Μαίου ερωτήματα προκαλεί η πρόθεση του κόμματος αυτού να προσβάλει το αποτέλεσμα και του νέου, επαναληπτικού γύρου των εκλογών στις 2 Οκτωβρίου ή και άλλων γύρων.

Την πρόθεσή τους αυτή διατυπώνει με κάθε σαφήνεια ο δεύτερος υπαρχηγός των Ελευθέρων, ο Χάραλντ Στέφαν, σε σημερινές δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, τονίζοντας πως μία εκ νέου προσφυγή είναι πιθανή, αν συμβούν και πάλι παρατυπίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Παρά το γεγονός πως στην απόφαση του το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν διαπιστώνει απολύτως καμία περίπτωση νοθείας κατά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Χάραλντ Στέφαν ισχυρίζεται στις δηλώσεις του πως θεωρεί ότι υπήρξε νοθεία, καθώς «υπήρχε η δυνατότητα για νοθεία».

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο Λόταρ Λοκλ, επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του νικητή των εκλογών Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, τονίζοντας πως η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου πρέπει να είναι σεβαστή, επισημαίνει πως η πρόθεση των Ελευθέρων να προσβάλουν και το επόμενο εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί απόδειξη ότι δεν σέβονται ούτε το Σύνταγμα ούτε τη Δημοκρατία ούτε την ετυμηγορία των ψηφοφόρων και θα επιδιώκουν την επανάληψη της διαδικασίας έως ότου το εκλογικό αποτέλεσμα είναι υπέρ του υποψηφίου τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή