Πέντε αστυνομικοί νεκροί από πυροβολισμούς στο Ντάλας – Ταυτοποιήθηκε ο δράστης

Πέντε αστυνομικοί νεκροί από πυροβολισμούς στο Ντάλας – Ταυτοποιήθηκε ο δράστης

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε αστυνομικοί δολοφονήθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν στο Ντάλλας σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας.

Νεκρός είναι ένας εκ των υπόπτων που είχε οχυρωθεί σε υπόγειο γκαράζ και πολιορκούνταν από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας (SWAT). Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας, οι τρεις ύποπτοι που συνέλαβε η αστυνομία, εξ αυτών μια γυναίκα δεν συνεργάζονται. Η πόλη κηρύχθηκε από τις αρχές σε κατάσταση πολιορκίας, και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων πάνω από το κέντρο της πόλης.

Ο ύποπτος που φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών στο Ντάλας, όπου 5 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και άλλα επτά τραυματίστηκαν, αναγνωρίστηκε, όπως μετέδωσαν πολλά αμερικανικά μμε, ως ο Μάικα Τζόνσον. Ο νεαρός άνδρας ηλικίας 25 ετών διέμενε στο Μεσκίτ, ένα προάστιο του Ντάλας, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CBS News και NBC News. Τον 25χρονο σκότωσαν τα ξημερώματα άνδρες των ειδικών δυνάμεων αφού ο φερόμενος ως δράστης οχυρώθηκε σε ένα κτίριο της πόλης.

Νωρίτερα εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο κέντρο του Ντάλλας για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία κατά Αφροαμερικανών, μετά  και το δεύτερο περιστατικό άσκησης θανατηφόρας βίας κατά Αφροαμερικανού, μέσα σε 48 ώρες.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν έντεκα αστυνομικούς, σκοτώνοντας πέντε από αυτούς,και πρόσθεσε ότι οι αρχές δε γνωρίζουν τον αριθμό των εμπλεκομένων και τα κίνητρα της επίθεσης.

Aμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο ελεύθερος σκοπευτής, τον οποίο είχαν περικυκλώσει αστυνομικές δυνάμεις, είναι νεκρός. Ο άνδρας είχε οχυρωθεί μέσα σε κτίριο στο Ντάλας μετά τη συμμετοχή του σε επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν πέντε αστυνομικοί.

Ο άνδρας αυτός είχε δηλώσει ότι βόμβες ήταν τοποθετημένες «παντού» στο κέντρο της πόλης. Επιχειρήσεις πυροτεχνουργών βρίσκονται σε εξέλιξη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Συνολικά, όπως ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας, έχουν συλληφθεί τρία άτομα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προχωρεί στην έκδοση οδηγίας προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας, μετά τους πυροβολισμούς.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με την αστυνομική κοινότητα του Ντάλας, καθώς αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σήμερα το βράδυ,» δήλωσε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ σε ανακοίνωσή του.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα που βρίσκεται στη Βαρσοβία για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι τηλεφώνησε στον δήμαρχο του Ντάλας Μάικ Ρόουλινγκς για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του και να προσφέρει υποστήριξη.

Ο Ομπάμα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι γνωστά όλα τα γεγονότα σχετικά με τους πυροβολισμούς, τόνισε όμως ότι επρόκειτο για μια «άγρια, υπολογισμένη και ποταπή επίθεση», για την οποία "δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή