Μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση από πρώην παρουσιάστρια του Fox

Μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση από πρώην παρουσιάστρια του Fox

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ. Η Γκρέτσεν Κάρλσον, πρώην παρουσιάστρια του καναλιού Fox News, υπέβαλε χθες μήνυση κατά του διευθύνοντος συμβούλου του καναλιού, 76χρονου Ρότζερ Εϊλς, για σεξουαλική παρενόχληση.

Η Κάρλσον υποστηρίζει ότι η αιτία της απόλυσής της, στις 23 Ιουνίου, είναι η πολυετής άρνησή της να συνάψει σεξουαλική σχέση με τον Εϊλς. Η 50χρονη Κάρλσον, πρώην μις Αμερική και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, είπε ότι έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση πολλές φορές στο παρελθόν αλλά ότι δεν είχε το θάρρος να μιλήσει δημόσια. «Δεν είχα πραγματική δύναμη, ενώ ανησυχούσα ότι ο κόσμος θα ρίξει το φταίξιμο πάνω μου ή θα με θεωρήσει πηγή μπελάδων. Σας θυμίζει τίποτα αυτό;», έγραψε η Κάρλσον.

Ο Εϊλς, πρώην σύμβουλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, είναι ο άνθρωπος που μετέτρεψε το Fox News στο δίκτυο με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ. Το Fox Νews συχνά λειτουργεί ως τηλεοπτικός βραχίονας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ενώ ο Εϊλς έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον πρώην αστέρα του καναλιού και προεδρικό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ.

Η δικηγόρος της Κάρλσον, Νάνσι Σμιθ, δήλωσε χθες ότι έχουν έρθει σε επαφή μαζί της και άλλες γυναίκες που είχαν συνεργαστεί με τον Εϊλς και διατυπώνουν παράπονα για τη συμπεριφορά του.

Ο Εϊλς δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί την αθωότητά του απέναντι σε «ψευδείς» και «προσβλητικούς» ισχυρισμούς. «Πρόκειται για μια μήνυση αντεκδίκησης λόγω της απόφασης του δικτύου να μην ανανεώσει το συμβόλαιό της, εξαιτίας των απογοητευτικών ποσοστών τηλεθέασης που παρέσυραν προς τα κάτω ολόκληρη την απογευματινή ζώνη», είπε. Η Κάρσον υποστηρίζει ότι από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Μάρτιο του 2016, η εκπομπή της είχε την υψηλότερη θεαματικότητα στην ιστορία της. Στη μήνυση αναφέρει ότι ο Εϊλς την έβαλε στο περιθώριο αφότου της ξεκαθάρισε ότι τα «προβλήματα» της δεν θα υπήρχαν και θα μπορούσαν να επιλυθούν αν εκείνη συμφωνούσε να συνάψει σεξουαλική σχέση μαζί του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή