Αυστραλία: Προς τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης από τον απερχόμενο συντηρητικό συνασπισμό

Αυστραλία: Προς τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης από τον απερχόμενο συντηρητικό συνασπισμό

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα αποδέχθηκε σήμερα την ήττα του στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Αυστραλία, ανοίγοντας τον δρόμο για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης από τον απερχόμενο συντηρητικό συνασπισμό.

Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται. Ωστόσο ο Μπιλ Σόρτεν, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, δήλωσε ότι ο συνασπισμός του απερχόμενου πρωθυπουργού Μάλκομ Τέρνμπουλ θα εξασφαλίσει τις έδρες που του χρειάζονται για να παραμείνει στην εξουσία.

«Είναι σαφές ότι ο κ. Τέρνμπουλ και ο συνασπισμός του θα σχηματίσουν κυβέρνηση», δήλωσε ο Σόρτεν σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι τηλεφώνησε στον απερχόμενο πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί.

Ο κυβερνών συνασπισμός μπορεί να εξασφαλίσει ακριβώς τον αριθμό των εδρών που του χρειάζονται στο κοινοβούλιο για να κερδίσει τις εκλογές, αλλά μπορεί να χρειάζεται την υποστήριξη ανεξάρτητων μελών του κοινοβουλίου για να μπορεί να περάσει νομοσχέδια στην κάτω βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή