Ο Μπ. Σάντερς στο πλευρό της Χ. Κλίντον

Ο Μπ. Σάντερς στο πλευρό της Χ. Κλίντον

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον στη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος για το Δημοκρατικό Κόμμα, Μπέρνι Σάντερς, πρόκειται να σταθεί στο πλάι της πρώην Πρώτης Κυρίας τον ΗΠΑ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Νέο Χάμσαϊρ, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της προεκλογικής εκστρατείας των δύο υποψηφίων, ενώ όπως επισημαίνουν αναλυτές κατά την εκδήλωση αναμένεται να προσφέρει τη στήριξή του στην αντίπαλό του. Σάντερς και Κλίντον αναμένεται να συζητήσουν για «τη δέσμευσή τους στη δημιουργία μιας ισχυρότερης Αμερικής και μιας οικονομίας που θα λειτουργεί για όλους και όχι μόνο για εκείνους που βρίσκονται στην κορυφή», αναφέρουν ανακοινώσεις των οργανωτών των προεκλογικών εκστρατειών των δύο υποψηφίων που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Ο Σάντερς είχε αρνηθεί πεισματικά να εκφράσει τη στήριξή του για την υποψηφιότητα της πρώην ΥΠΕΞ. Αντιθέτως, επέλεξε να εξακολουθήσει την προεκλογική του εκστρατεία προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να συγκεντρώσει υποστηρικτές στην προοδευτική του ατζέντα αλλά και τις προτάσεις μεταρρύθμισης των κανόνων που διέπουν την επίδοση του προεδρικού χρίσματος για το Δημοκρατικό Κόμμα. Ωστόσο, σε ομιλία του τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει απερίφραστα ότι πρόκειται να βοηθήσει την πρώην ΥΠΕΞ να κερδίσει τον, όπως όλα δείχνουν, διεκδικητή της προεδρίας για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Ντόναλντ Τραμπ.

Κινητικότητα και στην αντίπερα όχθη και ειδικότερα στο στρατηγείο της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός του, φαίνεται να μελετά την επιλογή του υποψηφίου αντιπροέδρου του. Φαίνεται, μάλιστα, να στρέφεται προς την επιλογή του απόστρατου στρατηγού Μάικλ Φλιν. O Φλιν υπήρξε σύμβουλος για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ κατά τη διάρκεια της διεκδίκησης του προεδρικού χρίσματος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή