Ο Σάντερς ανοικτά υπέρ της Κλίντον

Ο Σάντερς ανοικτά υπέρ της Κλίντον

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς ο πρώην αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον, Μπέρνι Σάντερς, δήλωσε ανοιχτά τη στήριξή του στην υποψηφιότητα της τέως υπουργού Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια κοινής τους εμφάνισης στο Πόρτσμουθ του Νιου Χαμσάιρ την Τρίτη, τονίζοντας ότι είναι η καλύτερη υποψήφια για να δώσει λύση στα προβλήματα της χώρας και να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Σάντερς τόνισε ότι η Κλίντον θα αγωνιστεί για να αμβλύνει τις οικονομικές ανισότητες, να μειώσει τα δίδακτρα των πανεπιστημίων και να κάνει το σύστημα υγείας προσιτό σε πολύ περισσότερους πολίτες – πολιτικοί στόχοι της δικής του ατζέντας, τους οποίους η Κλίντον δέχθηκε ύστερα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων με το στρατόπεδό του. «Αυτή η καμπάνια αφορά τις ανάγκες του αμερικανικού λαού και τις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζουμε, ζητήματα τα οποία δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Χίλαρι Κλίντον είναι μακράν η καταλληλότερη υποψήφια για να τα αντιμετωπίσει», ανέφερε ο Σάντερς. Η Κλίντον ευχαρίστησε τον Σάντερς για την κίνησή του στην κοινή τους εμφάνιση, επιδοκιμάζοντας τους χρόνιους αγώνες του κατά των ανισοτήτων και ελπίζοντας να κερδίσει τη στήριξη των ψηφοφόρων του, εκ των οποίων μόνο το 40% δηλώνει ότι θα την υποστηρίξει, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Οι εξελίξεις στους Δημοκρατικούς δεν σταματούν εδώ, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το περιβάλλον της Κλίντον βρίσκεται στη διαδικασία εξέτασης πρόσωπων για τη θέση του αντιπροέδρου της υποψηφιότητάς της, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο ελληνικής καταγωγής απόστρατος ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, ο οποίος διετέλεσε 16ος ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ και ηγήθηκε επιχειρήσεων της Συμμαχίας στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στη Συρία και στα Βαλκάνια, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του πρύτανη της Σχολής Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Ταφτς της Βοστώνης. Σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος της Κλίντον, έχει δηλώσει ότι θα ήθελε ο υποψήφιος αντιπρόεδρος που θα τη συνοδεύσει στη μάχη της κάλπης να έχει στρατιωτική εμπειρία, κριτήριο που ο πρώην ναύαρχος πληροί και με το παραπάνω. Ωστόσο, το επιτελείο της Κλίντον αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω σχόλια σχετικά με το ζήτημα, κάτι που αρνήθηκε να κάνει και ο απόστρατος αξιωματικός.

Στο μεταξύ, στο Ντάλας βρέθηκε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη, με σκοπό να τιμήσει τους πέντε αστυνομικούς που έπεσαν νεκροί από πυρά ελεύθερου σκοπευτή την περασμένη Πέμπτη και να συμβάλει στην αποκατάσταση της τραυματισμένης κοινωνικής συνοχής, που διαταράχθηκε έντονα από την πιο αιματηρή ημέρα για την αμερικανική αστυνομία των τελευταίων 15 ετών και τις δολοφονίες δύο μαύρων πολιτών από αστυνομικούς την περασμένη εβδομάδα. Εκφώνησε λόγο στην κλειστή μνημόσυνη τελετή για τα πέντε θύματα, τονίζοντας την ανάγκη να ευθυγραμμιστεί η συμπόνια για την πενταπλή δολοφονία με τη στήριξη προς τους μαύρους πολίτες που διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία που ασκείται εναντίον τους και να ανακοπούν οι διχαστικές τάσεις, οι οποίες οξύνθηκαν από τα περιστατικά των προηγούμενων ημερών.

«Ο πρόεδρος αναγνωρίζει ότι δεν πενθούν μονόν οι πολίτες του Ντάλας, αλλά άνθρωποι από όλην τη χώρα που ανησυχούν εξαιρετικά για τα βίαια περιστατικά της περασμένης εβδομάδας», ανέφερε σχετικά ο γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Τζον Ερνεστ τη Δευτέρα.

Για την ασφάλεια του προέδρου υπεύθυνη ήταν η αστυνομία του γειτονικού Αρλινγκτον, καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας του Ντάλας Ντέιβιντ Μπράουν, η δύναμη της πόλης πενθεί και είναι εξαιρετικά κουρασμένη για την ανάληψη τέτοιας ευθύνης. Ο ίδιος, ωστόσο, εμφανίστηκε εξαιρετικά ψύχραιμος, παρότι, όπως ανέφερε, αυτός και η οικογένειά του έχουν δεχθεί απειλές για τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας όσους διαδηλώνουν για την αστυνομική βία κατά των μαύρων να σκεφτούν την ένταξή τους στην αστυνομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή