Κόντρα Τραμπ με δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Κόντρα Τραμπ με δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να παραιτηθεί κάλεσε τη δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας την ακατάλληλη για να βρίσκεται στον θώκο λόγω ψυχολογικών προβλημάτων με αφορμή τις έντονες επικρίσεις της κατά του προκλητικού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία σε πρόσφατη συνέντευξή της. «Η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ έφερε τους πάντες σε αμηχανία προβαίνοντας σε ανόητες πολιτικές δηλώσεις για μένα», ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter ο Τραμπ. «Τα έχει χαμένα», πρόσθεσε.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, η 83χρονη δικαστής χαρακτήρισε τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο «απατεώνα», ενώ σχολίασε ότι «δεν έχει καμία συνοχή». «Λέει ό,τι του έρθει στο μυαλό. Είναι πραγματικά εγωκεντρικός», είπε η Γκίνσμπεργκ, ενώ αστειεύτηκε λέγοντας ότι θα μεταναστεύσει στην Νέα Ζηλανδία αν ο Τραμπ κερδίσει την προεδρία. «Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα απογίνει αυτός ο τόπος, αυτή η χώρα με τον Ντόναλντ Τραμπ πρόεδρο», δήλωσε σε συνέντευξη της στους New York Times που δημοσιεύτηκε την Κυριακή. 


Ο Τραμπ αντέτεινε πως είναι ανάρμοστο για δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου να τοποθετούνται σε προεκλογικές περιόδους. Όπως δήλωσε χθες στην εφημερίδα New York Times, ο ίδιος πιστεύει πως οι παρεμβάσεις της Γκίνσμπεργκ αποτελούν ντροπή για το Ανώτατο Δικαστήριο και πως η ίδια πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους συναδέλφους της στην έδρα. Ο Τραμπ δεν ήταν ο μόνος που επέκρινε την Γκίνσμπεργκ, με τους New York Times να καλούν στο κύριο άρθρο τους σήμερα την δικαστή να τηρήσει την παράδοση του Δικαστηρίου, που επιβάλλει σιωπή στα μέλη του σε προεκλογικές περιόδους. 


«Η δικαστής Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ χρειάζεται να σταματήσει τον πολιτικό σχολιασμό και να προβαίνει σε χαρακτηρισμούς», υπογραμμίζει το άρθρο, με την εφημερίδα να τονίζει πως δεν υπάρχει νομική απαίτηση για τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου να παραμένουν σιωπηλοί κατά τις προεκλογικές εκστρατείες, αλλά η εφημερίδα εξέφρασε την ανησυχία ότι η Γκίνσμπουργκ θέτει σε κίνδυνο την δέσμευση της για αμεροληψία. Η Γκίνσμπεργκ δεν ήταν διαθέσιμη για να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τραμπ ή το κύριο άρθρο της εφημερίδας. 


 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή