Αλυσοδεμένοι, γυμνοί, υποσιτισμένοι επαίτες

Αλυσοδεμένοι, γυμνοί, υποσιτισμένοι επαίτες

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Ειδική μονάδα της ρουμανικής αστυνομίας κατά της δράσης της μαφίας εξάρθρωσε συμμορία διακίνησης επαιτών, που υποχρέωνε δεκάδες θύματα απαγωγής, ανάμεσά τους και παιδιά, να ζητιανεύουν. Τα θύματα ζούσαν σε καθεστώς δουλείας σε χωριό, στα κεντρικά της χώρας. «Σήμερα απελευθερώσαμε τρεις ενηλίκους και δύο παιδιά», εξήγησε ο εισαγγελέας από τη Διεύθυνση για την Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Τρομοκρατίας (DIICOT), προσθέτοντας ότι η αστυνομία συνέλαβε άλλους 29 υπόπτους που ήταν μέρος του δικτύου.

Το DIICOT ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή, 170 χλμ. βορειοδυτικά του Βουκουρεστίου, για να εντοπίσει κι άλλα μέλη του κυκλώματος και πως ο συνολικός αριθμός των θυμάτων είναι περίπου 40. «Οι άνθρωποι ήταν φυλακισμένοι, δεμένοι με αλυσίδες, γυμνοί στη διάρκεια της νύχτας, τους ξυλοκοπούσαν και τους ανάγκαζαν να τρώνε από το πάτωμα για να διασκεδάζουν οι διακινητές. Υπάρχουν επίσης υποψίες ότι κάποιοι από αυτούς έπεσαν θύματα βιασμού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Μια εικόνα που ελήφθη από την αστυνομία στη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης, δείχνει έναν νεαρό άνδρα ξυπόλυτο, αλυσοδεμένο στην αυλή ενός ετοιμόρροπου χαμόσπιτου στο μικρό χωριό Μπερεβοϊέστι. Η διεύθυνση ανακοίνωσε, τέλος, ότι κάποια από τα θύματα είχαν απαχθεί από δημόσιους χώρους, όπως σιδηροδρομικούς σταθμούς, εδώ και οκτώ χρόνια και ελάμβαναν ελάχιστη τροφή από τους «κυρίους» τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή