Τζόνσον: Ο ρόλος της Βρετανίας στην Ευρώπη μπορεί να ενισχυθεί μετά το Brexit

Τζόνσον: Ο ρόλος της Βρετανίας στην Ευρώπη μπορεί να ενισχυθεί μετά το Brexit

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Eνωση δεν σημαίνει ότι θα αποχωρήσει από την Ευρώπη εξέφρασε την Πέμπτη ο νέος υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά τον διορισμό του.

«Υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ του γεγονότος ότι αποχωρούμε από την ΕΕ και των σχέσεών μας με την Ευρώπη, οι οποίες θα ενισχυθούν», υποστήριξε ο νέος επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους μπροστά από το υπουργείο.

«Σίγουρα θα πραγματώσουμε τη βούληση των πολιτών όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοψήφισμα, όμως αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα εγκαταλείψουμε την Ευρώπη» πρόσθεσε και σημείωσε ότι η χώρα του θα μπορεί να διαδραματίσει έναν μεγαλύτερο και σημαντικότερο ρόλο στους κόλπους της Ευρώπης, μια άποψη που, όπως υπογράμμισε, συμμερίζονται οι ΗΠΑ.

«Με μεγάλη χαρά έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ (Τζον) Κέρι, ο οποίος συμφώνησε απόλυτα με αυτήν την ανάλυση. Η θέση του είναι ότι μετά το Brexit και μετά τις διαπραγματεύσεις, αυτό που πραγματικά θα ήθελε να δει… είναι μια μεγαλύτερη παρουσία της Βρετανίας στο εξωτερικό, μια σημαντικότερη παρουσία στη διεθνή σκηνή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή