Σύλληψη του «σίριαλ κίλερ» της Αριζόνας

Σύλληψη του «σίριαλ κίλερ» της Αριζόνας

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη, τελικά, χθες ένας ύποπτος άνδρας που καταζητείτο για επτά δολοφονίες στην Αριζόνα. Της σύλληψής του προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό αλλά και αντιπαράθεση με την αστυνομία. Ειδικότερα, η αστυνομία των οδικών δικτύων ταχείας κυκλοφορίας της Καλιφόρνιας καταδίωξε έναν άνδρα αργά το βράδυ, καθώς είχε πληροφορίες ότι η αστυνομία της Κόστα Μέσα είχε αναγνωρίζει στο πρόσωπό του τον καταζητούμενο για τις δολοφονίες στην Αριζόνα.

Ο άνδρας προσπάθησε να διαφύγει κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ αργότερα σταμάτησε μεν το αυτοκίνητό του αλλά αρνήθηκε να παραδοθεί. Το επεισόδιο έληξε τελικά ύστερα από δύο ώρες με την σύλληψή του, ενώ, όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των άλλων που τον βαρύνουν είναι η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, η οπλοκατοχή αλλά και η εξύβριση των αστυνομικών. Στα πράγματα του υπόπτου, ο οποίος ονομάζεται Χέκτορ Βάσκεζ και είναι 43 ετών, βρέθηκε και ένα αεροβόλο όπλο.

Οι πρώτες επιθέσεις στην Αριζόνα σημειώθηκαν τον Μάρτιο, οπότε δύο άνδρες που περπατούσαν στην ύπαιθρο δέχθηκαν από το πουθενά πυρά, αλλά και οι δύο επιβίωσαν. Το τελευταίο επεισόδιο έλαβε χώρα στις 12 Ιουνίου, οπότε τρεις γυναίκες δέχθηκαν πυρά και σκοτώθηκαν επιτόπου, έξω από σπίτι στο Δυτικό Φοίνιξ. Ολες οι δολοφονικές επιθέσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας και, όπως όλα δείχνουν, η επιλογή των θυμάτων ήταν εντελώς τυχαία.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το Φοίνιξ βιώνει τέτοιες αναίτιες δολοφονίες. Οπως τόνισε ο Κλιφ Τζούελ, πρώην αστυνομικός του τμήματος ανθρωποκτονιών του Φοίνιξ, πριν από περίπου δέκα χρόνια ο ίδιος ερευνούσε υπόθεση τυχαίων επιθέσεων εναντίον περαστικών που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη και την καταδίκη του Ντέιλ Χόσνερ και του συνεργού του Σαμ Ντέιτμαν, που ήταν και οι εγκέφαλοι των δολοφονιών της περιόδου 2005-2006. Τα θύματα της συμμορίας ήταν τότε άστεγοι· οι θύτες είχαν σκοτώσει συνολικά οκτώ άτομα και είχαν τραυματίσει 17, ενώ σκότωναν ακόμη και αγελάδες, άλογα και σκυλιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή