Τερέζα Μέι: «Δεν θα ζητήσω την εφαρμογή του Άρθρου 50 μέχρι να έχουμε μια κοινή προσέγγιση»

Τερέζα Μέι: «Δεν θα ζητήσω την εφαρμογή του Άρθρου 50 μέχρι να έχουμε μια κοινή προσέγγιση»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πρόκειται να ζητήσει η κυβέρνηση της την εφαρμογή του Άρθρου 50 με την ενεργοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει επίσημα η διαπραγμάτευση για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ έως ότου συμφωνηθεί μία κοινή προσέγγιση για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, έπειτα από συνάντησή της με την πρώτη υπουργό της Σκωτίας, Νικόλα Στέρτζον.

«Είμαι πρόθυμη να ακούσω εναλλακτικές επιλογές και ήμουν πολύ σαφής σήμερα ότι θέλω η σκωτσέζικη κυβέρνηση να συμμετέχει πλήρως στις συνομιλίες μας», είπε η ίδια.

Από την πλευρά της, η Στέρτζον σχολίασε σε δηλώσεις της στο Sky News ότι εάν οι Σκωτσέζοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το εάν θα παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, η βρετανική κυβέρνηση θα ήταν λάθος να το εμποδίσει. Η Μέι είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η Σκωτία είχε την ευκαιρία να επιλέξει την ανεξαρτησία της το 2014.

Η Στέρτζον επιθυμεί την παραμονή της Σκωτίας στην ΕΕ και οι Σκωτσέζοι στο σύνολό τους ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ένωση στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στη Βρετανία στις 23 Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή