Μογκερίνι: Απαγορευτική για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. η θανατική ποινή

Μογκερίνι: Απαγορευτική για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. η θανατική ποινή

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Φεντερίκα Μογκερίνι, Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, προειδοποίησε σήμερα την τουρκική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή μέτρων που θα θέσουν σε κίνδυνο τη συνταγματική νομιμότητα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σε ερώτηση μάλιστα σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας η Φεντερίκα Μογκερίνι ξεκαθάρισε ότι μια ενδεχόμενη επαναφορά της θανατικής ποινής θα μπλοκάρει την ένταξή της.

«Πρέπει να είμαι ξεκάθαρη. Καμία χώρα δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. εάν εφαρμόσει τη θανατική ποινή».

Σε δηλώσεις της νωρίτερα η κ. Μογκερίνι είπε: «Εμείς πρώτοι στη διάρκεια της τραγικής νύχτας που δηλώσαμε την ανάγκη προστασίας των νόμιμων δομών στην Τουρκία, λέμε ότι τα δημοκρατικά και νομοθετικά όργανα πρέπει να προφυλαχθούν», δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή της σε διάσκεψη των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών.

«Δηλώνουμε σήμερα ότι η νομιμότητα πρέπει να προστατευτεί στην Τουρκία. Δεν υπάρχει δικαιολογία για οποιαδήποτε βήματα που θα απομακρύνουν τη χώρα από αυτό», δήλωσε η ίδια στις Βρυξέλλες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή