Αλέν Ζιπέ: «Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ε.Ε.»

Αλέν Ζιπέ: «Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ε.Ε.»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ε.Ε.» εκτίμησε σε σημερινές δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές του γαλλικού κόμματος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρική υποψηφιότητα, Αλέν Ζιπέ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Βερολίνο. 

«Κατά την άποψή μου οφείλουμε να βάλουμε τέλος στη διαδικασία της διεύρυνσης της Ε.Ε.", δήλωσε ο Ζιπέ, προσθέτοντας ότι η «Ε.Ε. είναι τόσο εξασθενημένη, που οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλοι για να ενσωματωθεί αυτή τη στιγμή μια χώρα του μεγέθους της Τουρκίας».

«Το ίδιο ισχύει για τις χώρες των Βαλκανίων», διευκρίνισε ο Γάλλος πολιτικός.  «Δεν μπορούμε να κτίσουμε έναν καινούριο όροφο σ' ένα σπίτι με εύθραυστα θεμέλια», συμπλήρωσε.

Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Άγκυρας με την ΕΕ άρχισαν το 2005. Στα Βαλκάνια έξι χώρες συζητούν την προοπτική ένταξης: η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο, η ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο και η Σερβία.

Ο Ζιπέ επρόκειτο να συναντήσει σήμερα την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. Νωρίτερα είχε συναντηθεί μαζί της ο μεγάλος αντίπαλός του στους κόλπους της γαλλικής δεξιάς ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος είχε επισκεφθεί τη Γερμανία στις 21 Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή