Στο «σφυρί» οι μπούκλες και ενθύμια της Μέριλιν Μονρόε

Στο «σφυρί» οι μπούκλες και ενθύμια της Μέριλιν Μονρόε

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mπορεί πολλοί άνδρες να προτιμούν τις ξανθές, αλλά είναι άκρως αμφίβολο αν αυτό ισχύει και για αυτούς που συμμετέχουν στις δημοπρασίες. Το ερώτημα θα απαντηθεί στο εγγύς μέλλον, αφού τότε πρόκειται να δημοπρατηθούν και δύο ολόξανθες μπούκλες της μεγάλης σταρ Μέριλιν Μονρόε, μαζί με έναν πραγματικό θησαυρό άλλων ενθυμίων και αντικειμένων που ανήκαν σε μία από τους πιο φανατικές της ακολούθους αλλά και φίλες. Σύμφωνα με μία τιμολόγηση, τα ολόξανθα μαλλιά της διάσημης ηθοποιού μπορεί να συγκεντρώσουν ακόμη και 8.000 δολάρια. Οι ξανθές μπούκλες βρίσκονταν στην κατοχή της Φρίντα Χαλ, η οποία είχε στενή σχέση με τη Μέριλιν Μονρόε.

Ολα τα αντικείμενα πρόκειται να δημοπρατηθούν στις 19 και 20 Νοεμβρίου στο Λος Αντζελες. Οι μπούκλες της Μέρλιν, μαζί με κάποια άλλα αντικείμενα από την ίδια δημοπρασία, πρόκειται να εκτεθούν στο υπερωκεάνιο «Κουίν Μέρι 2» κατά τον διάπλου του Ατλαντικού Ωκεανού, από τη Νέα Υόρκη στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας, που ξεκινά στις 9 Αυγούστου. Οι μπούκλες της ηθοποιού, όπως αναφέρει ο διοργανωτής της δημοπρασίας, φυλάσσονται τοποθετημένες σε ειδική θήκη που τις προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Οπως έγινε γνωστό, η Χαλ ζήτησε από τον κομμωτή της ηθοποιού να τις δώσει τις μπούκλες πριν από τον θάνατό της, το 1962, και η ηθοποιός έδωσε τη σχετική άδεια. Οι δύο γυναίκες συνδέονταν με ειλικρινή φιλία και η Χαλ φαίνεται ότι είχε πρόσβαση και στην επαγγελματική αλλά και στην προσωπική ζωή της Μονρόε.

Ο επίδοξος αγοραστής πρόκειται να λάβει και όλα τα χαρτιά που θα πιστοποιούν ότι τα μαλλιά ανήκαν πράγματι στη μεγάλη Αμερικανίδα σταρ. Ωστόσο, ο κάθε ενδιαφερόμενος που θα επισκεφθεί τη δημοπρασία θα μπορέσει να βρει και πληθώρα άλλων αντικειμένων που ανήκαν στην ηθοποιό, όπως και αντικείμενα που ανήκαν στον καλλιτεχνικό διευθυντή των Actors Studio Λι Στράσμπεργκ, αλλά και σε ένα διάσημο Βρετανό συλλέκτη, τον Ντέιβιντ Γκεϊνσμποόου Ρόμπερτς, ο οποίος κατέχει τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή φορεμάτων της Μέριλιν Μονρόε.

Εως 600.000 δολάρια

Τα αντικείμενα που πρόκειται να δημοπρατηθούν είναι ποικίλης αξίας – ξεκινούν από τις 3.000 δολάρια και φτάνουν έως τις 600.000 δολάρια. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται το μαύρο φόρεμα από την ταινία «Μερικοί το προτιμούν καυτό» αλλά και ένα ροζ φόρεμα από το θρίλερ «Νιαγάρας», καθώς και πολλές φωτογραφίες της Μέριλιν από την πρεμιέρα του έργου «Ανατολικά της Εδέμ» το 1955.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δημοπρατούνται μπούκλες διασήμων, καθώς το ίδιο είχε συμβεί με τον Ελβις Πρίσλεϊ και τον Ντέιβιντ Μπόουι. Αν ζούσε η Μέριλιν Μονρόε, θα ήταν σήμερα 90 ετών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή