Τερέζα Μέι: Παραιτείται η Βρετανία της εκ περιτροπής προεδρίας της Ε.Ε.

Τερέζα Μέι: Παραιτείται η Βρετανία της εκ περιτροπής προεδρίας της Ε.Ε.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία δεν θα αναλάβει την προγραμματισμένη για το δεύτερο εξάμηνο του 2017 προεδρία της Ε.Ε. δήλωσε η εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι μετά από συνομιλία που είχε η Βρετανίδα πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Η πρωθυπουργός πρότεινε να παραιτηθεί το Ηνωμένο Βασίλειο της εκ περιτροπής Προεδρίας του Συμβουλίου, που προβλέπεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2017, δίνοντας προτεραιότητα στις διαδικασίες εξόδου από την Ε.Ε.», είπε η εκπρόσωπος της Μέι.

Και συνέχισε λέγοντας: «Η πρωθυπουργός εξήγησε ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν προσεκτικά οι διαπραγματεύσεις αποχώρησης από την ΕΕ πριν από την ενεργοποίηση του άρθρου 50».

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τουσκ διαβεβαίωσε την Τερέζα Μέι ότι θα συμβάλλει ώστε η διαδικασία να εξελιχθεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε αμέσως μετά ότι το Βέλγιο είναι «διατεθειμένο»  να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2017 «αν αυτό ζητηθεί», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Ντιντιέ Φαντερχάσελτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή