Δολοφονία δημοσιογράφου στην Ουκρανία

Δολοφονία δημοσιογράφου στην Ουκρανία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Πάβελ Σερεμέτ, διάσημος δημοσιογράφος ο οποίος εργαζόταν για την ιστοσελίδα Ukrayinska Pravda, δολοφονήθηκε όταν εξερράγη το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, στο κέντρο του Κιέβου, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Ο Πάβελ Σερεμέτ, Λευκορώσος την καταγωγή, ήταν γνωστός για την οξύτατη κριτική που ασκούσε στην ηγεσία της πατρίδας του αλλά και για τη φιλία που τον συνέδεε με τον δολοφονηθέντα Ρώσο ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο αναφερόμενος στο συμβάν σε τηλεοπτικές του δηλώσεις τόνισε «μου φαίνεται ότι όλα αυτά έγιναν για ένα μοναδικό σκοπό, την αποσταθεροποίηση της χώρας» και ζήτησε από το αμερικανικό FBI να βοηθήσει με τη διερεύνηση του τραγικού συμβάντος, προκειμένου να γίνει με τη «μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια».

Πάντως, μέλη του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας δεν απέκλειαν να υπάρχει και ρωσική ανάμειξη στο συμβάν. Στη Μόσχα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι «η δολοφονία ενός Ρώσου πολίτη και δημοσιογράφου στην Ουκρανία μάς προκαλεί ανησυχία».

Ο Σερεμέτ, ο οποίος πήρε τη ρωσική υπηκοότητα προκειμένου να διαφύγει από τις πολιτικές διώξεις που υφίστατο στη Λευκορωσία, είχε εκφράσει τους φόβους του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters τον περασμένο Οκτώβριο λέγοντας ότι δεν ένιωθε άνετα κατά τις επισκέψεις του στη Μόσχα. «Κάθε φορά που πάω στη Μόσχα νιώθω ότι βρίσκομαι σε ναρκοπέδιο», είχε πει στη συνέντευξή του. Την ίδια στιγμή, όμως, είχε επισημάνει ότι η Ουκρανία χρειαζόταν ισχυρά και ανεξάρτητα ΜΜΕ προκειμένου να εξισορροπηθεί η επίδραση εκείνων των μέσων που ελέγχονταν από την οικονομική ολιγαρχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή