Συνάντηση Σόιμπλε – Χάμοντ για το Brexit

Συνάντηση Σόιμπλε – Χάμοντ για το Brexit

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα σταθερότητας θέλει η Γερμανία να στείλει η συνάντηση της ομάδας G20 αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κίνα, όπου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ για να συζητήσουν το θέμα του Brexit, όπως ανακοίνωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος από το Βερολίνο.

Οι επικεφαλής της οικονομίας από την ομάδα των 20 μεγαλύτερων οικονομιών (G20) θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέους φόβους για προστατευτισμό κατά τη συνάντηση του Τσενγκντού, με τον αντίκτυπο του Brexit και τις εξαντλούμενες επιλογές πολιτικής για την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας να αναμένεται να κυριαρχήσουν στις συνομιλίες.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G20 θα εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στον Χάμοντ, που θα χρειαστεί να απαντήσει σε ερωτήματα για το πώς το Λονδίνο θα διαχειριστεί την έξοδό του από την ΕΕ.

«Το Brexit θα είναι ένα από τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθούν οι συζητήσεις», δήλωσε ο αξιωματούχος. Πρόσθεσε ότι η Γερμανία αναμένει η συνάντηση να επικεντρωθεί στη δημιουργία συνθηκών για βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των οικονομιών.

«Το θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα είναι ουσιαστικής σημασίας… δεν θα υπάρξει συζήτηση για περισσότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας ή όχι», ανέφερε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι συμμετέχοντες θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές για τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις.

«Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι το Τσενγκντού θα στείλει ένα μήνυμα σταθερότητας και αξιοπιστίας», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι ο Σόιμπλε θα πιέσει για περισσότερα μέτρα για την καταπολέμηση της παγκόσμιας φοροδιαφυγής, όπως η κοινοποίηση λεπτομερών στοιχείων για την ιδιοκτησία εταιριών και ιδρυμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή