Επιβεβαιώνει το Κρεμλίνο ότι προγραμματίζεται συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν τον Αύγουστο

Επιβεβαιώνει το Κρεμλίνο ότι προγραμματίζεται συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν τον Αύγουστο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πληροφορίες που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ, περί συνάντησης του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Τούρκο ομόλογό του, επιβεβαίωσε την Τέταρτη η Μόσχα.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία διευκρίνισης του τόπου και της ημερομηνίας» της συνάντησης, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την Κυριακή ο Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ερντογάν και ευχήθηκε να αποκατασταθεί το ταχύτερο η πολιτική σταθερότητα μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία, ενώ του ζήτησε παράλληλα να εγγυηθεί την ασφάλεια των ρώσων τουριστών.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε πει στις αρχές Ιουλίου ότι ο Ερντογάν ενδέχεται να μεταβεί τον Αύγουστο στο Σότσι, στη νότια Ρωσία, για να συναντηθεί με τον Πούτιν.

Η συνάντηση αυτή θα είναι η πρώτη ανάμεσα στους δύο ηγέτες μετά το ξέσπασμα της κρίσης στις διμερείς διπλωματικές σχέσεις τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ένα βομβαρδιστικό της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε από ένα καταδιωκτικό της τουρκικής ΠΑ κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Η Μόσχα κατόπιν επέβαλε οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας. Επειτα από μήνες ανταλλαγής επικρίσεων και ύβρεων ανάμεσα στους δύο προέδρους, η ένταση στις ρωσοτουρκικές σχέσεις αποκλιμακώθηκε στις αρχές Ιουλίου, όταν ο Ερντογάν έστειλε στον Πούτιν μια επιστολή συγγνώμης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή