Τραμπ: Δεν θα πιέσω την Τουρκία για την καταπάτηση των πολιτικών ελευθεριών

Τραμπ: Δεν θα πιέσω την Τουρκία για την καταπάτηση των πολιτικών ελευθεριών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιγό πριν την χθεσινή έγκριση της υποψηφιότητάς για την προεδρία, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι, αν εκλεγεί, δεν θα πιέσει την Τουρκία ή άλλους αυταρχικούς συμμάχους για τις εκκαθαρίσεις των πολιτικών τους αντιπάλων ή την καταπάτηση των πολιτικών ελευθεριών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε, πρέπει να διορθώσουμε το δικό μας "χάλι" πριν προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τη συμπεριφορά των άλλων εθνών.

«Δεν νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε υποδείξεις,» είπε ο κ. Τραμπ σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη. «Κοιτάξτε τι συμβαίνει στη χώρα μας», είπε. «Πώς θα πάμε για να μιλήσει όταν οι άνθρωποι σκοτώνουν αστυνομικούς εν ψυχρώ; » προσέθεσε.

Στην διάρκεια της 45λεπτης συνέντευξης, έθεσε νέα ερωτήματα σχετικά με τη δέσμευσή του να υπερασπιστεί αυτόματα σύμμαχους του ΝΑΤΟ εάν δεχτούν επίθεση, «αφού πρώτα εξετάσουμε τη συμβολή τους στη συμμαχία».  Ο κ. Trump υπογράμμισε πώς θα αναγκάσει τους συμμάχους να επωμιστούν το κόστος της άμυνας που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναλάβει εδώ και δεκαετίες ενώ προτίθεται να ακυρώσει μακροχρόνιες συμβάσεις και να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είναι κάποιος εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή