Οι ακυρώσεις τουριστικών πακέτων φοβίζουν την Άγκυρα

Οι ακυρώσεις τουριστικών πακέτων φοβίζουν την Άγκυρα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο του πραξικοπήματος αλλά και της επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο σύνολο της χώρας, οι συνέπειες στον Τουρισμό μοιάζουν δευτερεύουσες, πλην όμως κρίσιμες για την οικονομία της Τουρκίας.

Η ακύρωση ταξιδιωτικών πακέτων είναι κάτι άλλο παρά βέβαιη, κάτι που μοιάζει να επιχειρεί να αποτρέψει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της γείτονος, με ανακοίνωση που εξέδωσε. Σε αυτή σημειώνεται ότι τα μέτρα εκτάκτου ανάγκης «δεν επηρεάζουν με κανένα τρόπο την καθημερινή ζωή των Τούρκων πολιτών, τις μετακινήσεις ή τις διακοπές των επισκεπτών της χώρας μας, ούτε αποτελούν εμπόδιο για τις εναέριες μεταφορές και τις διεθνείς τουριστικές μετακινήσεις».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, που μένει να αποδειχθεί πόσο αποτελεσματική θα είναι δεδομένου ότι η ειδησεογραφία από την Τουρκία κάθε άλλο παρά εικόνα ομαλής καθημερινότητας περιγράφει, έχει ως εξής:

«H ανακοίνωση της 21ης Ιουλίου 2016, σύμφωνα με την οποία η χώρα στο σύνολο της περιέρχεται σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» διάρκειας 3 μηνών, αφορά πακέτο μέτρων που θα εφαρμοστούν στο πλαίσιο του Συνταγματικού Δικαίου, με σκοπό την αύξηση των μέτρων ασφαλείας στον αγώνα του κράτους για την αντιμετώπιση απειλών που θέτουν σε κίνδυνο την ελευθερία και τα δικαιωμάτων των Πολιτών.

Τα μέτρα δεν περιλαμβάνουν περιοριστικούς όρους αναφορικά με  θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες.

Δεν επηρεάζουν με κανένα τρόπο την καθημερινή ζωή των Τούρκων πολιτών, τις μετακινήσεις ή τις διακοπές των επισκεπτών της χώρας μας, ούτε αποτελούν εμπόδιο για τις εναέριες μεταφορές και τις διεθνείς τουριστικές μετακινήσεις. 

Δεν υπάρχει οποιαδήποτε αρνητική κατάσταση που θα εμποδίσει τους επισκέπτες όλων των τουριστικών προορισμών της Τουρκίας να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους με ασφάλεια». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή