Ανησυχία Ε.Ε. για την επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Τουρκία

Ανησυχία Ε.Ε. για την επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Τουρκία

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ενωση, δια των εκπροσώπων της, κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες έπειτα από την επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην χώρα, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Με κοινή τους ανακοίνωση, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Επίτροπος για την Πολιτική Γειτονίας και Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν τόνισαν πως η ΕΕ είναι «ανήσυχη» για τις εξελίξεις έπειτα από την επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που ενέκρινε και τυπικά σήμερα με ψήφισμα της η τουρκική Βουλή.

Η Μογκερίνι και ο Χαν χαρακτήρισαν «απαράδεκτα» τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως τώρα από την κυβέρνηση της Τουρκίας στους τομείς της εκπαίδευσης, της δικαιοσύνης και των μέσων ενημέρωσης.

Παράλληλα τόνισαν, χωρίς να επεκταθούν, πως η οποιαδήποτε προσωρινή άρση της ισχύος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρέπει να ακολουθεί τους κανονισμούς περί παρεκκλίσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή