Δολοφονία η πυρπόληση δασκάλας στο Πακιστάν

Δολοφονία η πυρπόληση δασκάλας στο Πακιστάν

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νεαρή δασκάλα από το Πακιστάν που υπέκυψε στα βαρύτατα εγκαύματά της, τον περασμένο μήνα, δεν αυτοκτόνησε, αναφέρει έκθεση επιτροπής που ερεύνησε τα υπάρχοντα στοιχεία. Η οικογένεια της Μαρία Σαντακάτ ισχυρίζεται ότι η νεαρή γυναίκα δέχθηκε επίθεση και ότι της έβαλαν φωτιά επειδή απέρριψε έναν επίδοξο γαμπρό.

Αρχικά η τοπική αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις αλλά τελικά άφησε τους κρατουμένους ελεύθερους, λέγοντας ότι το συμβάν ήταν αυτοκτονία. Ομως, σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής που είδε τώρα τα φώτα της δημοσιότητας, οι αστυνομικές ενέργειες ήταν λανθασμένες και η υπόθεση εμφανίστηκε ως αυτοκτονία και όχι δολοφονία. Η νεαρή γυναίκα, η οποία είχε υποστεί εγκαύματα στο 85% του σώματός της, πρόλαβε να καταθέσει και να αποκαλύψει τους δράστες του φρικτού εγκλήματος προτού καταλήξει, αλλά η αστυνομία τους άφησε τελικά ελεύθερους.

Η οικογένεια της ισχυρίζεται ότι οι δράστες ήθελαν εκδίκηση επειδή η γυναίκα είχε απορρίψει πρόταση γάμου από τον γιο του εργοδότη της επειδή ήταν ήδη παντρεμένος και είχε και ένα παιδί.

Την Τετάρτη, η επιτροπή του Ανώτατου Δικαστηρίου ανέφερε ότι η Σαντακάτ δεν θα μπορούσε να έχει αυτοκτονήσει και ότι από τη φύση των εγκαυμάτων της ήταν σαφές πως είχε δεχθεί επίθεση. «Ούτε τα χέρια της, ούτε τα πόδια της ήταν καμένα», ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής Αλι Ζαφάρ, εύρημα που συνάδει με την κατάθεσή της σύμφωνα με την οποία τέσσερις άνδρες την κρατούσαν ακίνητη στο έδαφος.

Η επιτροπή για να καταλήξει σε συμπεράσματα συνέλεξε πληροφορίες και στοιχεία από τον τόπο του συμβάντος αλλά και καταθέσεις από τα μέλη της οικογένειας, τους ιατρούς και την αστυνομία. Επίσης, όπως φαίνεται από την έκθεση, μετά το έγκλημα ακολούθησε εκστρατεία κατασυκοφάντησης τόσο κατά του θύματος όσο και κατά της οικογένειάς της, η οποία στόχευε στο να τους κάνει να σιωπήσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή