Γιατί παντρεύονται «Μελάνιες» και μεγαλώνουν «Ιβάνκες»

Γιατί παντρεύονται «Μελάνιες» και μεγαλώνουν «Ιβάνκες»

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί κανείς να βγάλει πολλά συμπεράσματα για την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου από την επιλογή της/του συζύγου του. Καθώς οι υποψήφιοι που επελέγησαν από τα συνέδρια Ρεπουμπλικανικών και Δημοκρατικών ανεβαίνουν στο βήμα αυτήν και την επόμενη εβδομάδα μαζί με μέλη της οικογένειάς τους, αποκαλύπτονται οι διαφορές τους όχι μόνο στον τομέα της πολιτικής αλλά και στην άποψή τους για τον θεσμό του γάμου και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία.

Αυτό που βλέπουμε στους Ρεπουμπλικανούς είναι το εξής σχήμα: άνδρες που θέλουν τις γυναίκες τους στο σπίτι, ενώ πανηγυρίζουν για τις επαγγελματικές επιτυχίες των θυγατέρων τους. Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα εξήρε επί μακρόν τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες και τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, ενώ οι Δημοκρατικοί έδιναν έμφαση στον ισότητα και στην επέκταση των ευκαιριών για γυναίκες και κορίτσια. Ελάχιστοι υποψήφιοι στην πρόσφατη ιστορία ενσάρκωσαν αυτές τις διαφορές τόσο ανάγλυφα όσο η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Τη Δευτέρα το βράδυ, η σύζυγος του Ντ. Τραμπ Μελάνια μίλησε για τον άνδρα της και τις οικογενειακές αξίες. Η ομιλία της ήταν, όπως και η ίδια, γεμάτη κοινοτοπίες για την οικογένεια και την πατρίδα, τον πατριωτισμό και τη σκληρή δουλειά. Οπως συμβαίνει και με όλη την εικόνα του Τραμπ, όμως, πίσω από το λαμπερό περιτύλιγμα υπήρχαν σαθρά θεμέλια. Τα σημεία της ομιλίας που αναφέρονταν στην ακεραιότητα, στη σκληρή δουλειά και στην ειλικρίνεια είχαν κλαπεί σχεδόν αυτούσια από την ομιλία της Μισέλ Ομπάμα στο συνέδριο των Δημοκρατικών το 2008. Φαίνεται ότι ούτε καν οι οικογενειακές αξίες των Τραμπ είναι αυθεντικές. Για να δανειστούμε την έκφραση του ίδιου, «λυπηρό».

Υπάρχει, πάντως, μια παραδοσιακή αξία την οποία εφαρμόζει ο Τραμπ. Θέλει μια παλαιών αρχών σύζυγο και μια σύγχρονη επιτυχημένη επαγγελματικά κόρη. Αργά χθες το βράδυ οι σύνεδροι επρόκειτο να ακούσουν την ομιλία της μεγαλύτερης κόρης του Ιβάνκα, η οποία είναι επιτυχημένη επιχειρηματίας και αυτήν την περίοδο γράφει βιβλίο με τίτλο «Γυναίκες που γράφουν». Θα είναι, όμως, και αυτόπτες μάρτυρες του τρόπου με τον οποίο η οικογένεια Τραμπ έχει αφομοιώσει μια πολύ παλιά σεξιστική υποκρισία: άνδρες που θέλουν ένα πράγμα για τις συζύγους τους και κάτι εντελώς διαφορετικό για τα παιδιά τους. Eνώ οι οικογενειακές αξίες των Τραμπ δεν είναι ιδιαίτερα ηθικές, είναι διεστραμμένα παραδοσιακές. Η Μελάνια Τραμπ είπε στο κοινό του συνεδρίου ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι υπερβολικά αφοσιωμένος στην οικογένεια, ένας ισχυρισμός που καταρρίπτεται από την ίδια την οικογενειακή του ιστορία.

Η Μελάνια είναι η τρίτη σύζυγος του Τραμπ, ενώ η δεύτερη ήταν εκείνη με την οποία απάτησε την πρώτη. Ο Τραμπ έχει παιδιά από τρεις διαφορετικές γυναίκες. Θεωρεί ότι για το πρώτο του διαζύγιο ευθύνονται οι υπερβολικά ευρείες αρμοδιότητες που εκχώρησε στη γυναίκα του και η επιθυμία της να περνάει πολύ χρόνο στο σπίτι του με εκείνη και την κόρη τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή