Ο Τραμπ αποδέχθηκε το χρίσμα

Ο Τραμπ αποδέχθηκε το χρίσμα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δριμύτητα επιτέθηκε εναντίον της αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη σύντομη ομιλία του για την αποδοχή του προεδρικού χρίσματος για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, κατηγορώντας την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ για την κληρονομία του «θανάτου, καταστροφής, τρομοκρατίας και αδυναμίας» που άφησε πίσω της. Την ίδια στιγμή, δεσμεύτηκε να χτυπήσει σκληρά το έγκλημα και την παράνομη μετανάστευση. Η ομιλία του, διάρκειας 75 λεπτών, είχε σχεδιαστεί ώστε να δώσει τον τόνο στη γενική προεκλογική εκστρατεία εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, αλλά και να απαντήσει στους Ρεπουμπλικανούς που υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να γεφυρώσει τα χάσματα στο διχασμένο κόμμα είναι να δείξει γιατί δεν θα πρέπει να εκλεγεί Δημοκρατικός υποψήφιος στις 8 Νοεμβρίου κατά τις προεδρικές εκλογές. Καθώς το κοινό από κάτω φώναζε «κλείστε την μέσα» για τους χειρισμούς της στην εξωτερική πολιτική, ο Τραμπ προσπάθησε να καθησυχάσει τους παρευρισκομένους λέγοντας «ας την κερδίσουμε τον Νοέμβριο» και το κοινό ζητωκραύγαζε.

Ο Τραμπ ζωγράφισε μια πολύ μαύρη εικόνα των ΗΠΑ, που βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας από τους παράνομους μετανάστες, απειλούνται από τους τρομοκράτες του Ι.Κ., με τη φυλετική βία να ενισχύεται την ίδια στιγμή που η χώρα στενάζει εξαιτίας των οικονομικών συμφωνιών που έχει συνάψει. Ο Τραμπ τόνισε ότι οι παράνομοι μετανάστες κλέβουν τις εργασίες των Αμερικανών και δεσμεύθηκε να οικοδομήσει ένα μεγάλο τείχος στα σύνορα. Γενικότερα, γέμισε την ομιλία του με εκείνα τα ρητορικά πυροτεχνήματα που του επέτρεψαν να κερδίσει τους αντιπάλους του στις προκριματικές εκλογές και παρουσίασε τον εαυτό του ως μια νέα και φρέσκια εναλλακτική λύση στους παραδοσιακούς πολιτικούς, καθώς είναι έτοιμος να δοκιμάσει νέες προσεγγίσεις για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να βοηθήσει τους ανθρώπους της εργατικής τάξης που πιθανώς σήμερα να νιώθουν ότι όλοι τους έχουν εγκαταλείψει.Επιτιθέμενος κατά της αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον, ο Τραμπ τόνισε ότι οι πολιτικές της σε Ιράκ, Λιβύη, Αίγυπτο και Συρία επιδείνωσαν την κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα την κατηγόρησε για την εξάπλωση των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και για την πρόθεσή της να υποδεχθεί χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες. Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Τραμπ, τον λόγο έλαβε η κόρη του Ιβάνκα, η οποία επισήμανε ότι ο πατέρας της θα πολεμήσει προκειμένου οι γυναίκες να λαμβάνουν ίσο μισθό με τους άνδρες και θα φροντίσει ώστε οι νεαροί γονείς να έχουν βοήθεια στην ανατροφή των παιδιών, θέματα που ο ίδιος ο Τραμπ ουδέποτε έθιξε κατά την προεκλογική του εκστρατεία.

Η Ιβάνκα Τραμπ προσπάθησε να εμφανίσει τον πατέρα της ως ηγέτη που θα πολεμήσει για να επιλυθεί το θέμα των φοιτητικών δανείων και θα εγγυηθεί τον ίσο μισθό στις μητέρες και στις ανύπαντρες γυναίκες. Την ίδια στιγμή στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, σύμφωνα με πληροφορίες, η Χίλαρι Κλίντον επρόκειτο να ανακοινώσει ότι υποψήφιος αντιπρόεδρος είναι ο γερουσιαστής από τη Βιρτζίνια, Τιμ Κάιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή