Τσαβούσογλου: Θα πληγούν οι σχέσεις Άγκυρας-Ουάσιγκτον αν δεν εκδοθεί ο Γκιουλέν

Τσαβούσογλου: Θα πληγούν οι σχέσεις Άγκυρας-Ουάσιγκτον αν δεν εκδοθεί ο Γκιουλέν

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα πληγούν οι σχέσεις Άγκυρας και Ουάσιγκτον  αν οι ΗΠΑ δεν αποφασίσουν την έκδοση του κληρικού, Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για τη διοργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος, ανέφερε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk TV, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι σε επικείμενη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, θα συναντηθεί με αξιωματούχους για να συζητήσει το ζήτημα της έκδοσης.

Εξάλλου, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία θα απομακρύνει ορισμένους πρέσβεις από τις θέσεις τους σε συνέχεια των εκκαθαρίσεων μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα, έχουν συλλάβει ή έχουν θέσει υπό έρευνα περισσότερους από 60.000 στρατιώτες, αστυνομικούς, δικαστές, εκπαιδευτικούς, δημοσίους υπαλλήλους και άλλους μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν ζει αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1999. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες περί διοργάνωσης του πραξικοπήματος. Η Ουάσινγκτον έχει ανακοινώσει ότι η Άγκυρα πρέπει πρώτα να παράσχει ξεκάθαρες αποδείξεις για την εμπλοκή του Γκιουλέν στην απόπειρα πραξικοπήματος και δικηγόροι λένε πως οποιαδήποτε διαδικασία έκδοσης μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή