Ενας Ομπάμα θα ψηφίσει Τραμπ

Ενας Ομπάμα θα ψηφίσει Τραμπ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Μαλίκ Ομπάμα, ετεροθαλής αδελφός του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε τη στήριξή του προς τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Παράλληλα, εμφανίστηκε απογοητευμένος από το Δημοκρατικό Κόμμα: «Αισθάνομαι σαν Ρεπουμπλικανός τώρα, επειδή δεν υποστηρίζουν τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών κι αυτό μ’ αρέσει», είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Νιου Γιορκ Ποστ, μιλώντας από το Κογκέλο, ένα χωριό στην Κένυα. Υπερασπιζόμενος την επιλογή του, η οποία ασφαλώς απογοήτευσε τον αδελφό του, αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι δυνατόν να ανέχεται κανείς ανθρώπους να σκοτώνουν απλώς και μόνον στο όνομα του Ισλάμ». Αυτό αποτελεί ξεκάθαρη κριτική προς την πολιτική που έχει ακολουθήσει ο Μπαράκ σχετικά με το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, κάτι το οποίο έχει κάνει και στο παρελθόν, και φαίνεται πως έχει απομακρύνει τους δύο άνδρες. Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επισκεφθεί τόσο την Κένυα όσο και τον αδελφό του πολλάκις κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ο αδελφός του προέδρου των ΗΠΑ σκοπεύει να μεταβεί τον Νοέμβριο στο Μέριλαντ, όπου είναι εγγεγραμμένος και όπου εργαζόταν ως λογιστής στο παρελθόν, για να ψηφίσει τον Τραμπ.

Η απογοήτευσή του από το Δημοκρατικό Κόμμα περιλαμβάνει και την υποψήφια του κόμματος Χίλαρι Κλίντον, την οποία κατηγορεί για τη χρήση του προσωπικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όσο ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών. «Θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική όσον αφορά στον χειρισμό απόρρητων πληροφοριών», ανέφερε στην επίμαχη συνέντευξή του. Ενοχλημένος δήλωσε και από την επέμβαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη Λιβύη, που προηγήθηκε της αποπομπής του Μουαμάρ Καντάφι. Οπως εξήγησε ο Μαλίκ Ομπάμα, «ο Καντάφι ήταν ένας από τους καλύτερους φίλους μου». Οσο για τον Τραμπ, είπε πως του αρέσει «γιατί μιλάει από καρδιάς». Ο Μπαράκ και ο Μαλίκ δεν είχαν συναντηθεί μέχρι το 1985, αν και είχαν τον ίδιο πατέρα (και διαφορετική μητέρα). Ο πατέρας τους μετανάστευσε από την Κένυα στις ΗΠΑ το 1959, αλλά ήταν απών από τη ζωή του προέδρου. Το 2013 ο Μαλίκ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις διασυνδέσεις του για να θέσει υποψηφιότητα για κυβερνήτης της κομητείας Σιάγια στην Κένυα. Οπως είχε ισχυριστεί, «θα έχει απευθείας δίαυλο στον Λευκό Οίκο». Ωστόσο πέτυχε να συγκεντρώσει μόλις 2.792 ψήφους, 140.000 λιγότερες από τον νικητή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή