Τουρκία: Απομακρύνθηκαν 1.112 υπάλληλοι της διεύθυνσης θρησκευτικών υποθέσεων

Τουρκία: Απομακρύνθηκαν 1.112 υπάλληλοι της διεύθυνσης θρησκευτικών υποθέσεων

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας έχει απομακρύνει μέχρι τώρα συνολικά 1.112 μέλη του προσωπικού της, περιλαμβανομένων ιεροκηρύκων και δασκάλων του Κορανίου, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε στους δημοσιογράφους πως δύο διπλωμάτες, οι οποίοι τώρα υπηρετούν στην Άγκυρα, απομακρύνθηκαν από τη θέση τους.

Μέχρι στιγμής έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, συλληφθεί ή τεθεί υπό έρευνα περισσότεροι από 60.000 στρατιώτες, αστυνομικοί, δικαστικοί, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα, κατά το οποίο τουλάχιστον 246 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, Ο Γκιουλέν, που αρνείται τις κατηγορίες, έχει δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο υποστηρικτών, σχολείων, φιλανθρωπικών οργανώσεων και επιχειρήσεων στην Τουρκία στη διάρκεια δεκαετιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή