Ορμπαν: Η μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ «ζωτικής σημασίας» για την Ουγγαρία

Ορμπαν: Η μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ «ζωτικής σημασίας» για την Ουγγαρία

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε την Τρίτη πως τα σχέδια του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όσον αφορά τη μεταναστευτική και εξωτερική πολιτική που θα ασκήσει εάν εκλεγεί είναι «ζωτικής σημασίας» για την Ουγγαρία, ενώ χαρακτήρισε «θανάσιμα» τα σχέδια της αντιπάλου του Τραμπ, της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Ο Όρμπαν είναι ο πρώτος αρχηγός κράτους της Ευρώπης που εκφράζει ανοιχτά την προτίμηση του ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, σημειώνοντας πως «είναι ξεκάθαρο σε ποια πλευρά βρίσκεται το συμφέρον της Ουγγαρίας».

«Η εξωτερική πολιτική του Δημοκρατικού κόμματος (των ΗΠΑ) είναι κακή για την Ευρώπη και θανάσιμη για την Ουγγαρία», έκρινε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

«Η μεταναστευτική και εξωτερική πολιτική που υποστηρίζει ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, ο κύριος Τραμπ, είναι καλή για την Ευρώπη και ζωτικής σημασίας για την Ουγγαρία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Σάββατο ο Ούγγρος πρωθυπουργός χαρακτήρισε «γενναίες» τις πολιτικές του Τραμπ για την ασφάλεια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή