Γενεύη: Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο αεροδρόμιο

Γενεύη: Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο αεροδρόμιο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λάθος συναγερμό οφείλεται, σύμφωνα με τις αρχές της Γενεύης, η αναστάτωση που προκλήθηκε στο αεροδρόμιο Κουαντρίν της πόλης, έπειτα από πληροφορία που έλαβε από τη γαλλική αστυνομία περί απειλής για βόμβα.

Το τηλεφώνημα τελικά δεν ήταν παρά μία φάρσα, για την οποία ευθύνεται μία γυναίκα που ήθελε να σταματήσει τον σύζυγό της από το να επιβιβασθεί σε αεροπλάνο, που αναχωρούσε από το αεροδρόμιο της Γενεύης.

«Χθες το απόγευμα μία γυναίκα τηλεφώνησε στο ελβετικό τελωνείο και ανέφερε ότι σήμερα ένα άτομο που μεταφέρει βόμβα θα βρίσκεται στο γαλλικό τομέα του αερολιμένα», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του εισαγγελέα της Γενεύης.

Οι ελβετικές αρχές εντόπισαν τον αριθμό τηλεφώνου στην Ανεσί της Γαλλίας, 45 χλμ. από τη Γενεύη και η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση στην αντίστοιχη διεύθυνση.

«Βρήκαν μία γυναίκα, η οποία παραδέχθηκε ότι είχε κάνει το τηλεφώνημα και εξήγησε ότι ήθελε να εμποδίσει το σύζυγό της να φύγει», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Τόσο η Γαλλία όσο και η Ελβετία θα απαγγείλουν κατηγορίες στην φαρσέρ, της οποίας τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Η αστυνομία της Γενεύης είχε ενισχύσει από το πρωί τους ελέγχους γύρω από το αεροδρόμιο, ενώ προληπτικά μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν περιμετρικά και θα διατηρηθούν επ΄αόριστον.

Οπλισμένοι με πολυβόλα αστυνομικοί περιπολούσαν γύρω από τον αερολιμένα, που βρίσκεται στα σύνορα της Ελβετίας με τη Γαλλία.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο συναγερμός σήμανε έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα, χωρίς να δώσουν άλλες πληροφορίες.

Στη Γενεύη, λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας οι περισσότερες είσοδοι του αεροδρομίου ήταν κλειστές. Οπλισμένοι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει σε ελέγχους των εγγράφων των επισκεπτών, ωστόσο αξιωματoύχοι του αερολιμένα ανέφεραν ότι το αεροδρόμιο παρέμεινε ανοικτό και λειτουργούσε κανονικά. Ο εκπρόσωπος τoυ αεροδρομίου της Γενεύης Μπερτράν Στέμπφλι συνέστησε στους ταξιδιώτες να προσέρχονται νωρίς δεδομένων των καθυστερήσεων που οφείλονταν στους περισσότερους ελέγχους. Ωστόσο, είπε ότι δεν παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή