Σε επιφυλακή οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας – Υπό παρακολούθηση 220 ύποπτοι

Σε επιφυλακή οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας – Υπό παρακολούθηση 220 ύποπτοι

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), με τουλάχιστον 220 υπόπτους για πιθανή οργάνωση βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας να βρίσκονται υπό παρακολούθηση. Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ σε συνάντηση των επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας και διαφύλαξης του νόμου, η οποία άρχισε στην Αγία Πετρούπολη σήμερα, έχουν εντοπιστεί άτομα, που στρατολογούν τους υποψήφιους βομβιστές.

Η FSB έχει εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης για περίπου 260 υπόπτους για τρομοκρατία, που κατέχουν ρωσικά διαβατήρια, κατοικούν αυτή την περίοδο στο εξωτερικό και είναι ενεργά αναμεμειγμένοι σε τρομοκρατικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με τον Μπορτνίκοφ, αυτοί οι Ρώσοι πολίτες «προετοιμάζονται να μεταφέρουν τις δραστηριότητες τους στη Ρωσία και άλλες χώρες».

«Δυστυχώς, υπάρχουν παραδείγματα στις παρούσες διεθνείς πρακτικές, όπου υπό το πλαίσιο του σεβασμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες ή για πολιτικούς λόγους, η έκδοση των τρομοκρατών απορρίπτεται», είπε ο αρχηγός της FSB και κάλεσε να τεθούν τα «επαγγελματικά συμφέροντα μπροστά από τα πολιτικά» στη διεθνή μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Στα τέλη Ιουνίου είχε αποκαλυφθεί ότι ένας Ρώσος πολίτης με τσετσενική καταγωγή, ο Άχμεντ Τσατάεφ- μέλος του Ισλαμικού Κράτους από το 2015- ήταν ο ιθύνον νους πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή