ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Μέι-Ρέντσι στη Ρώμη στον απόηχο του Brexit

synantisi-mei-rentsi-sti-romi-ston-apoicho-toy-brexit-2144366

«Το Brexit είναι μια απόφαση του βρετανικού λαού την οποία και σεβόμαστε. Απαιτεί από όλους μεγάλη δόση λογικής, σαφές χρονοδιάγραμμα και βεβαιότητα σχετικά με την όλη πορεία», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τη Βρετανή ομόλογό του, Τερέζα Μέι, σήμερα το απόγευμα στην Ρώμη.

«Ως ιταλική κυβέρνηση ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα να εργασθούμε μαζί, να προσφέρουμε την μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία και στήριξη με στόχο να καταστεί όσο πιο αποτελεσματική γίνεται η δύσκολη αυτή πορεία», πρόσθεσε ο Ρέντσι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι δυο κυβερνήσεις συμφώνησαν να δουλέψουν μαζί και σε ότι αφορά την επεξεργασία των προτάσεων της Ιταλίας για το μεταναστευτικό, ώστε να δοθεί οικονομική στήριξη στις αφρικανικές χώρες προέλευσης και διέλευσης των προσφύγων και μεταναστών, ζητώντας, σε αντάλλαγμα, αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων.

Από την μεριά της, η Τερέζα Μέι υπογράμμισε ότι « ο στόχος είναι να μετατραπεί το Brexit σε επιτυχία» και για τον λόγο αυτό «είναι βασικής σημασίας η συνεργασία με χώρες όπως η Ιταλία».

«Θα εξέλθουμε της Ένωσης αλλά θα συνεχίσουμε να είμαστε μέρος της Ευρώπης», δήλωσε η Βρετανή πρωθυπουργός, η οποία εγγυήθηκε στους Ιταλούς που ζουν μόνιμα στην χώρα της ότι θα συνεχίσουν να χαίρουν όλων των δικαιωμάτων που έχουν σήμερα, «αν βέβαια συμβεί το ίδιο και με τους Βρετανούς που διαμένουν, ως μόνιμοι κάτοικοι, στην Ιταλία».