Ομπάμα: Δεν αποκλείω ρωσικό δάκτυλο πίσω από τις διαρροές σε βάρος των Δημοκρατικών

Ομπάμα: Δεν αποκλείω ρωσικό δάκτυλο πίσω από τις διαρροές σε βάρος των Δημοκρατικών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν αποκλείει την πιθανότητα να επιχειρήσει η Ρωσία να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, υπέρ του υποψηφίου των Ρεπουμπικανών, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα.

«Όλα είναι πιθανά», τόνισε ο Ομπάμα μιλώντας στην εκπομπή NBC News, όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο να ευθύνεται η Ρωσία για τη διαρροή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολλών υψηλόβαθμων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Τα επίμαχα e-mail, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή από τον ιστότοπο WikiLeaks, αποκαλύπτουν την περιφρόνηση των στελεχών του κόμματος για τον Μπέρνι Σάντερς, τον μέχρι πρότινος αντίπαλο της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο Ομπάμα σημείωσε ότι το FBI συνεχίζει να διερευνά την υπόθεση. Η Ρωσία έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στο θέμα. Ειδικοί στην ψηφιακή ασφάλεια, που είναι μέλη της ομάδας για την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον άφησαν να εννοηθεί ότι η υποκλοπή των μηνυμάτων έγινε από τη Ρωσία με στόχο να ευνοηθεί ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ως προς τους στόχους της υποκλοπής ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκανε κάποιο σχόλιο, αλλά υπενθύμισε τις δηλώσεις που έχει κάνει στο πρόσφατο παρελθόν ο Ντόναλντ Τραμπ για τη Ρωσία.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε κατ' επανάληψη τον θαυμασμό του για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Και πιστεύω ότι είχε μια μάλλον ευνοϊκή μεταχείριση από τα μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι Ρώσοι παρεισφρέουν στα συστήματά μας. Όχι μόνο εκείνα της κυβέρνησης, αλλά και τα ιδιωτικά συστήματα», είπε ο Ομπάμα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή