Ηχητικά ντοκουμέντα του Δημοκρατικού Κόμματος δημοσίευσε ο ιστότοπος WikiLeaks

Ηχητικά ντοκουμέντα του Δημοκρατικού Κόμματος δημοσίευσε ο ιστότοπος WikiLeaks

1' 29" χρόνος ανάγνωσης

Ο ιστότοπος WikiLeaks έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ηχητικά ντοκουμέντα που φαίνεται ότι προέρχονται από «χακάρισμα» των σέρβερς του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ.

Μεταξύ αυτών και μία ηχητική καταγραφή υποστηρίκτριας της Χίλαρι Κλίντον που ζητά από το κόμμα να σταματήσει να κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τον Μπέρνι Σάντερς. Ο WikiLeaks δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter links που παραπέμπουν σε 29 ηχητικά ντοκουμέντα λίγες ώρες πριν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ανέβει στο βήμα του συνεδρίου των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια για να υποστηρίξει τη Χίλαρι Κλίντον.

Σε σύντομο ηχητικό μήνυμα, μία υποστηρίκτρια της Χίλαρι Κλίντον εκφράζει την οργή της για αυτό που θεωρεί ότι συνιστά υποστήριξη του κόμματος προς τον Μπέρνι Σάντερς, γερουσιαστή του Βερμόντ και ατυχήσαντα υποψήφιο για το χρίσμα του κόμματος, που ενισχύει την επιρροή του. «Ο Μπέρνι είναι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο που θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα στο Δημοκρατικό Κόμμα, διότι δεν είναι Δημοκρατικός», ακούγεται να λέει η γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν είναι γνωστή. «Σταματήστε να υποκύπτετε σε αυτό το πρόσωπο, που του αρέσει να παίζει το θύμα και που επιτίθεται στη Χίλαρι, δίνοντας πόντους στον ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ. Θα αποχωρήσω από το Δημοκρατικό Κόμμα, αν συνεχίσει να χαϊδεύει τον Μπέρνι Σάντερς», προειδοποιεί, χωρίς να γίνεται γνωστό με ποιο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος ήθελε αυτή η γυναίκα να επικοινωνήσει.

Το χρονικό σημείο της δημοσίευσης αυτών των ηχητικών στοιχείων είναι υπολογισμένο ώστε να πλήξει την Χίλαρι Κλίντον, αν και δεν περιλαμβάνει κάποια σημαντική αποκάλυψη. Η δημοσίευση γίνεται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη μέσω του ιστότοπου WikiLeaks 19.000 εσωτερικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Δημοκρατικού Κόμματος, ορισμένα από τα οποία φαίνεται να δείχνουν ότι το κόμμα επιχερούσε να βάλει τρικλοποδιά στον Μπέρνι Σάντερς στη διάρκεια των προκριματικών με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα παρουσιάζοντάς τον ως αθεϊστή σε βαθιά θρησκευόμενα κράτη.