Σκουπίδια και ανθρώπινα μέλη στον κόλπο Γκουαναμπάρα του Ρίο

Σκουπίδια και ανθρώπινα μέλη στον κόλπο Γκουαναμπάρα του Ρίο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 8 ημέρες να απομένουν για την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, η κατάσταση στην διοργανώτρια πόλη πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Πριν λίγες ημέρες, ένα ανθρώπινο πτώμα εθεάθη να επιπλέει στα νερά του κόλπου Γκουαναμπάρα, όπου θα διεξαχθούν όλα τα υδάτινα αθλήματα. 

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι αθλητές των Ολυμπιακών πρόκειται να κολυμπήσουν σε μία «λίμνη» από σκουπίδια, τοξικά απόρρητα, ανθρώπινα πτώματα και υπερ-βακτήρια ικανά να αποβούν μοιραία σε οργανισμούς με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι αθλητές που έχουν ήδη φθάσει στις εγκαταστάσεις περιγράφουν την κατάσταση ως «εφιαλτική».

Οι υπεύθυνοι της διοργανωσης από την άλλη μοιάζουν αρκετά σίγουροι, δηλώνοντας πως ο κόλπος θα έχει καθαριστεί και θα είναι απολύτως ασφαλής μέχρι την έναρξη των αγώνων.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο περιστατικό. Λίγες ημέρες πριν, ένας λουόμενος εντόπισε ανθρώπινα μέλη στην ακτή μπροστά στο Ολυμπιακό Στάδιο Πετοσφαίρισης, στη διάσημη παραλία Κοπακαμπάνα.

Σε κάθε περίπτωση όμως η «ανακάλυψη» αυτή έρχεται να προστεθεί στη σωρεία ατυχών περιστατικών που προηγούνται των Αγώνων.

Με το ξέσπασμα του ιού Ζίκα, τις απεργίες αστυνομίας και πυροσβεστικής, την αδυναμία έγκαιρης ολοκλήρωσης των ολυμπιακών έργων και την πόλη του Ρίο να έχει προβεί σε δήλωση χρεοκοπίας, η ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων μοιάζει ένα σχεδόν άπιαστο όνειρο για την Βραζιλία.

Άλλωστε ο Κυβερνήτης του Ρίο δήλωσε τον προηγούμενο μήνα πως οι αγώνες θα είναι «μια μεγάλη αποτυχία», αφού το Ρίο δεν έχει καθόλου ταμειακά διαθέσιμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή