Οι Γερμανοί απορρίπτουν την πολιτική της Μέρκελ

Οι Γερμανοί απορρίπτουν την πολιτική της Μέρκελ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Tο 57% των Γερμανών απορρίπτει την πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ στην παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και στους παράτυπους μετανάστες, ενώ πάνω από το 50% θεωρεί ότι δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι ανησυχίες των πολιτών. Περισσότεροι είναι οι άντρες που έχουν τη γνώμη αυτή. Αυτά προκύπτουν από δημοσκόπηση που έγινε από το Ινστιτούτο Εmnid για το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν24, τον τηλεοπτικό σταθμό του ομίλου Welt, η οποία διεξήχθη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις σε διάφορες γερμανικές πόλεις.

Το ποσοστό των ψηφοφόρων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) που απορρίπτει την πολιτική της Μέρκελ ανέρχεται σε 42%. Επίσης, την πολιτική αυτή απορρίπτουν επτά στους δέκα ερωτηθέντες Σοσιαλδημοκράτες. Εν τούτοις, το αίσθημα ασφαλείας των Γερμανών πολιτών δεν άλλαξε δραματικά από τις επιθέσεις. Το 61% απάντησε ότι αισθάνεται το ίδιο ασφαλές στη χώρα του όπως και πριν.

Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε αν την Κυριακή γίνονταν εκλογές, δεν υπάρχει καμία ουσιώδης μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα: Το 35% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και το 23% τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD). Η Αριστερά (Die Linke) θα ελάμβανε 1% παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, δηλαδή 10%, και οι Πράσινοι (Die Grunen) το ίδιο ποσοστό, δηλαδή 12%. Το δεξιό αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 10% και τέλος το μη εκπροσωπούμενο σήμερα στη γερμανική Βουλή φιλελεύθερο κόμμα της Γερμανίας FDP 5%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή