Στο «φως» νέες υποκλοπές Δημοκρατικών

Στο «φως» νέες υποκλοπές Δημοκρατικών

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιστότοπος WikiLeaks έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικά ντοκουμέντα, τα οποία, ως φαίνεται, είναι προϊόντα της υποκλοπής από τους διακομιστές του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται μια ηχητική καταγραφή κάποιας οπαδού του κόμματος που ζητεί από το κόμμα να σταματήσει να «πέφτει στα τέσσερα» για τον Μπέρνι Σάντερς. «Ο Μπέρνι είναι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο που θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα στο Δημοκρατικό Κόμμα γιατί δεν είναι Δημοκρατικός», ακούγεται να λέει η γυναίκα. «Σταματήστε να υποκύπτετε σε αυτό το πρόσωπο που του αρέσει να υποδύεται το θύμα και που επιτίθεται στη Χίλαρι, δίνοντας όπλα στον Ντόναλντ Τραμπ. Θα αποχωρήσω από το Δημοκρατικό Κόμμα αν συνεχίσει να χαϊδεύει τον Μπέρνι Σάντερς».

Η χρονική στιγμή που επελέγη για να γίνει η δημοσιοποίηση των ηχητικών ντοκουμέντων, λίγες ώρες πριν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανέβει στο βήμα του συνεδρίου των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια, έχει υπολογιστεί κατά τρόπο ώστε να πλήξει όσο το περισσότερο γίνεται τη Χίλαρι Κλίντον, αν και μεταξύ των ηχητικών ντοκουμέντων δεν περιλαμβάνονται αποκαλύψεις.

Η δημοσιοποίηση των νέων στοιχείων γίνεται λίγες μόνον ημέρες αφού έγινε γνωστό ότι είχαν υποκλαπεί ηλεκτρονικές επιστολές από τους διακομιστές της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος. Σε κάποιες από αυτές φαίνεται ότι το κόμμα ευνοούσε τη Χίλαρι κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών, κάτι που ο Μπέρνι Σάντερς και οι οπαδοί του έχουν επανειλημμένως καταγγείλει.

Την ίδια στιγμή, ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, προσπάθησε να καταλαγιάσει την οργή που προκάλεσε η έκκλησή του προς τη Ρωσία να δώσει και άλλα μέιλ της Χίλαρι Κλίντον στη δημοσιότητα, ξεκαθαρίζοντας ότι το πνεύμα του ήταν σαρκαστικό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή