Γαλλία: Ένας Σύρος πρόσφυγας υπό κράτηση για την επίθεση στη Νορμανδία

Γαλλία: Ένας Σύρος πρόσφυγας υπό κράτηση για την επίθεση στη Νορμανδία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Σύρος πρόσφυγας που διέμενε σε κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο στη Γαλλία τέθηκε σήμερα υπό προσωρινή κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση τζιχαντιστών στην καθολική εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, δήλωσε σήμερα πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Ο Σύρος συνελήφθη στην κεντρική Γαλλία. Είναι το τρίτο πρόσωπο που τίθεται υπό προσωρινή κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του ιερέα στη Νορμανδία.

«Η φωτοτυπία ενός συριακού διαβατηρίου βρέθηκε στην κατοικία του Αντέλ Κερμίς (ενός από τους δράστες της επίθεσης) και οι ερευνητές θέλουν να μάθουν αν θα μπορούσε να είναι αυτός ο άνδρας», εξήγησε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Μεταξύ των άλλων προσώπων που έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση είναι ένας Γάλλος, 30 χρονών, ο οποίος ανήκει στο οικογενειακό περιβάλλον του δεύτερου δράστη, του Αμπντέλ Μαλίκ Πετι Ζαν. Ο άνδρας, κάτοικος ανατολικής Γαλλίας, ενδιαφέρει τους ερευνητές που θέλουν να μάθουν «αν θα μπορούσε να γνωρίζει για ένα σχέδιο επίθεσης που είχε επεξεργαστεί ο δράστης», εξήγησε η πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Υπό προσωρινή κράτηση επίσης έχει τεθεί ένας 16χρονος, ο αδελφός του οποίου και φίλος του Αντέλ Κερμίς, αναχώρησε για την περιοχή των ιρακινο-συριακών συνόρων τον Μάρτιο του 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή