Oμπάμα: Ακατάλληλος για πρόεδρος ο Τραμπ

Oμπάμα: Ακατάλληλος για πρόεδρος ο Τραμπ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία κριτική προς Ντόναλντ Τραμπ άσκησε, με δηλώσεις του, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σχολιάζοντας την Τρίτη την επίθεση που εξαπέλυσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία κατά της οικογένειας ενός Μουσουλμάνου διοικητή του αμερικανικού στρατού που σκοτώθηκε στο Ιράκ.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους χαρακτήρισε τον Τραμπ «θλιβερά ανέτοιμο» και «ακατάλληλο» για την θέση του προέδρου των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι η στάση του υποδηλώνει την έλλειψη κατανόησής του για ζητήματα καθοριστικής σημασίας.

Ο Ομπάμα καταφέρθηκε και εναντίον των ηγετικών στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Τραμπ:

«Ερχεται μια στιγμή που πρέπει να λέει κανείς "αρκετά"», υπογράμμισε.

«Είναι ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς την κριτική που (του) ασκούν επανειλημμένα οι Ρεπουμπλικανοί ηγέτες, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία και σημαίνοντα στελέχη όπως ο Τζον Μακέιν», υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2008, πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Το ζήτημα που πρέπει να θέσουμε, πέρα από το ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε να λέμε απερίφραστα ότι αυτό που είπε είναι απαράδεκτο, είναι το εξής: "γιατί συνεχίζετε να τον υποστηρίζετε; Τι λέει αυτό για το κόμμα σας και τον υποψήφιό του;"» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή