Βουλευτής των Ρεπουμπλικανών θα ψηφίσει Κλίντον

Βουλευτής των Ρεπουμπλικανών θα ψηφίσει Κλίντον

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώτος βουλευτής των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, που δήλωσε δημόσια ότι θα ψηφίσει την υποψήφια του αντίπαλου κόμματος των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου έγινε ο Ρίτσαρντ Χάνα, ανακοινώνοντας την απόφαση του με ένα άρθρο γνώμης στον ιστότοπο της εφημερίδας Post Standard της Νέας Υόρκης.

Ο Χάνα αποδοκίμασε έντονα τον υποψήφιο του κόμματος του, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τον «ακατάλληλο για την ηγεσία», «ιδιαίτερα προβληματικό», «αμετανόητο» και «εγωπαθή».

Αφορμή για τις επικρίσεις του αντιπροσώπου της Νέας Υόρκης υπήρξαν τα υποτιμητικά σχόλια του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για έναν Μουσουλμάνο Αμερικανό στρατιωτικό, που έχασε τη ζωή του στον πόλεμο του Ιράκ. Το ζήτημα έχει προκαλέσει αναστάτωση στο εσωτερικό του κόμματος, όπου συχνά ακούγονται προβληματισμένες φωνές για την πολιτική και τις δηλώσεις του Τραμπ.

«Για μένα, δεν αρκεί απλά να αποδοκιμάσω τις δηλώσεις του. Είναι ακατάλληλος για να υπηρετήσει το κόμμα μας και δεν μπορεί να ηγηθεί αυτής της χώρας», έγραψε ο Χάνα σε επιστολή του που αναρτήθηκε στο syracuse.com, τον ιστότοπο της εφημερίδας Post Standard.

Ο Χάνα ανέφερε ότι θα αποσυρθεί από τη Γερουσία και ότι δεν επιθυμεί την επανεκλογή του.

«Ενώ διαφωνώ μαζί της σε πολλά ζητήματα, θα ψηφίσω την κα. Κλίντον. Θα είμαι αισιόδοξος και ανένδοτος στην πεποίθηση μου ότι το να είσαι ένας καλός Αμερικάνος που αγαπά την χώρα του είναι πολύ πιο σημαντικό από τα κόμματα, τη νίκη ή την ήττα. Έχω εμπιστοσύνη ότι μπορεί να ηγηθεί», τόνισε ο Χάνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ επέκρινε τους γονείς του λοχαγού του αμερικανικού στρατού ξηράς Χουμαγιούν Καν, οι οποίοι εκφώνησαν ομιλία στο συνέδριο των Δημοκρατικών και καταδίκασαν τις θέσεις του Τραμπ κατά των Μουσουλμάνων και των μεταναστών.

Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι εξέφρασαν την στήριξη τους προς τους Καν τις τελευταίες ημέρες, με τον γερουσιαστή Τζον Μακέιν, ένα από τα πλέον αξιοσέβαστα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, να επικρίνει δριμύτατα χθες τον προεδρικό υποψήφιο, προτρέποντάς τον να «δώσει επιτέλους το παράδειγμα» μετά το πολλοστό ολίσθημά του.

Στον απόηχο της διένεξης του Τραμπ με την οικογένεια Καν, ο επικεφαλής της ομάδας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν εξέφρασαν, επίσης την υποστήριξη τους στην οικογένεια του Αμερικανού μουσουλμάνου στρατιώτη. Κανένα άλλο μέλος του κόμματος, ωστόσο δεν έχει αποσύρει την υποστήριξη του προς τον Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή