Αποκλείστηκε ο «εκλεκτός» του Φάρατζ

Αποκλείστηκε ο «εκλεκτός» του Φάρατζ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Οξεία κρίση αντιμετωπίζει το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα UKIP της Βρετανίας, ύστερα από τον αποκλεισμό του υποψηφίου για την ηγεσία του κόμματος. Ο Στίβεν Γουλφ, «εκλεκτός» του παραιτηθέντος προέδρου του UKIP Νάιτζελ Φάρατζ, αποκλείσθηκε, καθώς κατέθεσε τον φάκελο της υποψηφιότητάς του 17 λεπτά μετά την εκπνοή της προθεσμίας. Η απόφαση αποκλεισμού του Γουλφ, που υπήρξε εκπρόσωπος θεμάτων μετανάστευσης του κόμματος, προκάλεσε χάος στο κόμμα, με τρία μέλη της εθνικής εκτελεστικής επιτροπής να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο Γουλφ, που είναι επίσης ευρωβουλευτής, είπε ότι αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα στην υποβολή της υποψηφιότητάς του, λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας το βράδυ της Κυριακής. «Η πλειοψηφία των μελών της εκτελεστικής επιτροπής έκρινε ότι η υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή Στίβεν Γουλφ είναι άκυρη», είπε ο επικεφαλής της επιτροπής Ανταμ Ρίτσαρντσον. Τη μεγάλη του απογοήτευση εξέφρασε χθες ο Γουλφ, χαρακτηρίζοντας την εκτελεστική επιτροπή «κατώτερη των περιστάσεων». Από τη μεριά του, ο κύριος χρηματοδότης του UKIP, ο επιχειρηματίας Ααρον Μπανκς, είπε ότι η απόφαση αποκλεισμού του Γουλφ υπήρξε «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», αποκαλώντας την απόφαση «πραξικοπηματική» και χαρακτηρίζοντας μερίδα των μελών της εκτελεστικής επιτροπής «επικίνδυνους μεγαλομανείς».

Η επιτροπή ενέκρινε τις υποψηφιότητες έξι στελεχών του κόμματος, μεταξύ των οποίων τους ευρωβουλευτές Τζόναθαν Αρνοτ, Μπιλ Εθριτζ και Νταϊάν Τζέιμς. Σύμφωνα με τα βρετανικά γραφεία στοιχημάτων, η Νταϊάν Τζέιμς έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εκλεγεί επικεφαλής του κόμματος στις εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν στις 15 Σεπτεμβρίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή