Επιτυχής η διανομή αγαθών σε πρόσφυγες

Επιτυχής η διανομή αγαθών σε πρόσφυγες

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΑΜΑΣΚΟΣ. Η πρώτη διανομή προμηθειών στους 75.000 Σύρους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί εδώ και δύο μήνες στα σύνορα της χώρας με την Ιορδανία ολοκληρώθηκε χθες, όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ. Τον Ιούνιο, η Ιορδανία έκλεισε τα σύνορά της με τη Συρία, χαρακτηρίζοντάς τα «στρατιωτική περιοχή» και εγκλωβίζοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, που προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη χώρα. «Ολοκληρώσαμε με επιτυχία την επιχείρηση παροχής τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής σε 75.000 άτομα», ανακοίνωσαν η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η UNICEF και το Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση ούτε να διασχίσουν τα σύνορα ούτε να γυρίσουν πίσω. Ζουν σε καταυλισμούς με θερμοκρασία 50 βαθμών Κελσίου, ξαφνικές αμμοθύελλες, έλλειψη τροφίμων και νερό ίσα ίσα αρκετό για να επιβιώσουν».

Οι υδροφόρες είναι το μοναδικό όχημα που ελάμβανε άδεια από την κυβέρνηση της Ιορδανίας για να φθάνει ώς τους καταυλισμούς. Επισήμως, το κλείσιμο των συνόρων είχε ως αφορμή επίθεση του Ισλαμικού Κράτους από την οποία είχαν βρει τον θάνατο επτά Ιορδανοί στρατιώτες. Οι διεθνείς οργανώσεις ζητούν από την Ιορδανία, που ήδη φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία, να ανοίξει εκ νέου τα σύνορά της. Οι οργανώσεις επεσήμαναν ότι μεταξύ του προσφυγικού πληθυσμού υπάρχουν επείγουσες ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ζήτησαν περισσότερη συνεργασία από την κυβέρνηση του Αμμάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή