Το Black Lives Matter απέκλεισε τον δρόμο για το Χίθροου

Το Black Lives Matter απέκλεισε τον δρόμο για το Χίθροου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τουλάχιστον δέκα άτομα συνελήφθησαν όταν διαδηλωτές της βρετανικής πτέρυγας του Black Lives Matter, του κινήματος κατά της αστυνομικής βίας εναντίον των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, έκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο Χίθροου, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Τα τέσσερα άτομα κρατούνται, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να απεγκλωβιστούν οι άλλοι έξι οι οποίοι είχαν αλυσοδεθεί στον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στον κόσμο. Μία, τουλάχιστον, λωρίδα του οδικού δικτύου στην περιοχή, η οποία οδηγεί από το Λονδίνο στη δυτική Αγγλία, παρέμενε κλειστή ακόμα και τις πρώτες απογευματινές ώρες, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ η κατάσταση στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο και το αεροδρόμιο ήταν φυσιολογική. Η βρετανική πτέρυγα του κινήματος Black Lives Matter διαμαρτύρεται επειδή ένας δυσανάλογα μεγάλος αριθμός ατόμων αφρικανικής καταγωγής χάνει τη ζωή του ενώ βρίσκεται υπό αστυνομική κράτηση στη Βρετανία.

«Το να είσαι κολλημένος στην κίνηση είναι μία ενόχληση. Το να σου αρνούνται τη δικαιοσύνη επί δεκαετίες είναι μία κρίση», αναφέρει η ανάρτηση στο Twitter του Black Lives Matter UK.

Ομως αυτή του Λονδίνου δεν ήταν η μοναδική εκδήλωση διαμαρτυρίας του κινήματος. Αντίστοιχες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Μπέρμιγχαμ, Μάντσεστερ και Νότιγχαμ, προκειμένου να τιμήσουν την επέτειο του θανάτου του Μαρκ Ντάγκαν από την αστυνομία πριν από πέντε χρόνια. Το τραγικό συμβάν είχε προκαλέσει πολυήμερες ταραχές σε ολόκληρη τη Βρετανία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή