Έσπασαν την πολιορκία στο Χαλέπι οι δυνάμεις των Σύρων αντικαθεστωτικών

Έσπασαν την πολιορκία στο Χαλέπι οι δυνάμεις των Σύρων αντικαθεστωτικών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έσπασαν την πολιορκία, που είχαν επιβάλει οι κυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ και οι συμμαχικές τους ρωσικές δυνάμεις στις συνοικίες του Χαλεπιού που τελούν υπό τον έλεγχο τους, οι δυνάμεις των Σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών.

Το καθεστώς της Δαμασκού ανακοίνωσε το απόγευμα από την πλευρά του ότι οι δυνάμεις του ανακατέλαβαν πολλές θέσεις των ανταρτών κοντά στο Χαλέπι, τη στιγμή που η στρατιωτική κατάσταση στην ζώνη είναι ευμετάβλητη.

Η πόλη του Χαλεπίου είναι χωρισμένη από το 2012 σε συνοικίες που ελέγχονται από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις της Συρίας και σε συνοικίες που βρίσκονται στα χέρια των συριακού κυβερνητικού στρατού.

«Οι αντάρτες έσπασαν την πολιορκία των συνοικιών τους στο Χαλέπι», ανήγγειλε στον λογαριασμό της στο Twitter η εξόριστη συριακή αντιπολίτευση, ενώ μία από τις ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις που συμμετέχουν την επίθεση των ανταρτών, η Αχραρ-αλ-Σαμ, ανακοίνωσε επίσης στο Twitter ότι η προώθηση των ανταρτών «τους άνοιξε τον δρόμο προς το Χαλέπι».

Σύμφωνα με την οργάνωση, οι ανταρτικές δυνάμεις κατέλαβαν τη συνοικία της Ραμούσα, που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Δαμασκού, αποκαθιστώντας τη σύνδεση με τις ανταρτικές συνοικίες της πόλης.

Ωστόσο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τηρώντας πιο επιφυλακτική στάση , επιβεβαίωσε μόνο ότι οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις κατέλαβαν τμήμα της Ραμούσα, αποκαθιστώντας την εδαφική σύνδεση με τις άλλες υπό τον έλεγχο τους συνοικίες της πόλης του Χαλεπίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή