Το Ι.Κ. ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε νοσοκομείο στο Πακιστάν

Το Ι.Κ. ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε νοσοκομείο στο Πακιστάν

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση βομβιστή – καμικάζι σε νοσοκομείο στην Κουέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 93 άνθρωποι και να τραυματιστούν παραπάνω από 100, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στην οργάνωση.

Το παρακλάδι των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, η οργάνωση Τζαμάατ-ουρ-Άχραρ, νωρίτερα επίσης ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που διαπράχθηκε τη Δευτέρα.

«Ένας μάρτυρας του Ισλαμικού Κράτους πυροδότησε την ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε σε μια συγκέντρωση εργαζομένων του υπουργείου Δικαιοσύνης και πακιστανών αστυνομικών στην πόλη Κουέτα», τόνισε το Amaq.

Στο νοσοκομείο είχαν συγκεντρωθεί δικηγόροι και δημοσιογράφοι για να παραλάβουν τη σορό του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Μπαλουτσιστάν.

Οι νεκροί από την επίθεση στο νοσοκομείο ανέρχονται σε 93, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το οποίο επικαλείται τον υπουργό Υγείας του Μπαλουτσιστάν.

Το πρακτορείο Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενα άλλους Πακιστανούς αξιωματούχους, κάνουν λόγο από την πλευρά τους για τουλάχιστον 70 νεκρούς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή