Κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι λόγω ανθρωπιστικής κρίσης ζητά ο ΟΗΕ

Κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι λόγω ανθρωπιστικής κρίσης ζητά ο ΟΗΕ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και η UNICEF ζητούν την άρση της πολιορκίας και την κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι για 48 ώρες, ώστε να μπορέσουν να παράσχουν την απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια.

Φάρμακα, τρόφιμα αλλά και αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και ύδρευσης αποτελούν τις πιο επιτακτικές ανάγκες της πόλης αυτή τη στιγμή.

Βομβιστικές επιθέσεις σε κεντρικούς σταθμούς ύδρευσης και ηλεκτροδότησης στην αρχή της εβδομάδας δημιούργησαν σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της πόλης να έχουν αποκλειστεί χωρίς νερό και ρεύμα.

Δύο αξιωματούχοι του ΟΗΕ εξήγησαν πως το διαθέσιμο νερό από πηγάδια και δεξαμενές στο Χαλέπι δεν φτάνει σε καμία περίπτωση ώστε να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού. «Ο ΟΗΕ είναι εξαιρετικά ανήσυχος καθότι οι συνέπειες θα είναι δριμύες για τα εκατομμύρια πολιτών που ζουν στο Χαλέπι, εάν τα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης δεν επισκευαστούν άμεσα», τόνισαν. 

«Ο ΟΗΕ είναι σε ετοιμότητα ώστε να βοηθήσει τους πολίτες στο Χαλέπι, μία πόλη που πλέον υποφέρει. Ως ελάχιστο μέτρο, ο ΟΗΕ ζητά την πλήρη κατάπαυση του πυρός ή έστω εβδομαδιαίες 48ωρες παύσεις για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στα εκατομμύρια ανθρώπων που υποφέρουν, αλλά και για την ανανέωση των αποθεμάτων τροφίμων και φαρμάκων, τα οποία κινούνται σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα», δήλωσαν εκπρόσωποι του διεθνούς οργανισμού.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της UNESCO δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ότι η έλλειψη νερού στο Χαλέπι εν μέσω καύσωνα θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών που ζουν στην πόλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή