Για αύξηση των μεταναστών στα σύνορα Ιταλίας-Ελβετίας προειδοποιεί η Διεθνής Αμνηστία

Για αύξηση των μεταναστών στα σύνορα Ιταλίας-Ελβετίας προειδοποιεί η Διεθνής Αμνηστία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνεται συνεχώς η μεταναστευτική ροή προς τις περιοχές κοντά στα σύνορα Ιταλίας-Ελβετίας προειδοποίησε η Διεθνής Αμνηστία, η οποία εγκάλεσε τις ελβετικές αρχές, επειδή φέρονται να εμπόδισαν μικρά παιδιά να επανενωθούν με τις οικογένειες τους, που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά του συνόρου.

«Ανησυχούμε για τις καταγγελίες τις οποίες έκαναν ανήλικοι, με βάση τις οποίες στάλθηκαν πίσω στην Ιταλία από τα ελβετικά σύνορα κι εμποδίστηκαν να επανενωθούν με μέλη των οικογενειών τους στην Ελβετία», τόνισε το ελβετικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα.

«Αν ένας ανήλικος έχει μέλη της οικογένειάς του στην Ελβετία, που θα του ή της προσέφεραν φροντίδες, σε τελική ανάλυση η Ελβετία είναι υποχρεωμένη να επεξεργαστεί αυτή την αίτηση ασύλου», σημείωσε η ΜΚΟ.

Οι αρχές της Ελβετίας αποδίδουν την αύξηση του αριθμού των μεταναστών στη συγκεκριμένη περιοχή στη μαζική μετακίνηση ατόμων από την Αφρική, που επιδιώκουν να φθάσουν σε χώρες όπως η Γερμανία, ενώ διαβεβαιώνουν ότι όλες οι αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου θα εξεταστούν.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των σχεδόν 7.500 μεταναστών που έφθασαν στην Ελβετία, συγκεκριμένα στο νότιο καντόνι του Τιτσίνο, στάλθηκαν πίσω στην Ιταλία από τις αρχές Ιουλίου, ποσοστό δραστικά αυξημένο σε σύγκριση με τον έναν στους επτά που επαναπροωθούνταν νωρίτερα φέτος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή