Βρυξέλλες: Προσγειώθηκαν με ασφάλεια τα 2 αεροπλάνα

Βρυξέλλες: Προσγειώθηκαν με ασφάλεια τα 2 αεροπλάνα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ασφάλεια προσγειώθηκαν τα δύο αεροσκάφη, στα οποία πληροφορίες ήθελα να έχουν τοποθετηθεί βόμβες, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση του Βελγίου.

Νωρίτερα, είχε σημάνει συναγερμός, ύστερα από πληροφοριες για ύπαρξη βομβών στα δύο αεροσκάφη, που αναμενόταν να προσγειωθούν στον αερολιμένα Ζαβεντέμ των Βρυξελλών.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανέφερε ότι δεν έχει κηρυχθεί συναγερμός για βόμβα στο αεροδρόμιο και ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Μια πηγή προσκείμενη στη βελγική αστυνομία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς είχαν κρίνει βάσιμες τις πληροφορίες για τρομοκρατική απειλή και πρότειναν να ληφθούν μέτρα.

Ο Βέλγος εισαγγελέας Έρικ φαν ντερ Σιπτ δήλωσε ότι η υπηρεσία του έλαβε πληροφορίες περί τοποθέτησης βομβών κι άρχισε έρευνα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν εστάλησαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ.

Το ένα αεροσκάφος, της εταιρείας SAS, το οποίο είχε αναχωρήσει από το Όσλο, προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

Ένας δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Woestijnvis/Proximus, ο οποίος επέβαινε στην πτήση από το Όσλο, έγραψε στο Twitter ότι ο πιλότος έλαβε την απειλή περίπου 20 λεπτά πριν από την προσγείωση. Σύμφωνα με τον ίδιο δημοσιογράφο, τον Μπαρτ Ρας, οι επιβάτες ενημερώθηκαν για την απειλή και κλήθηκαν να περιμένουν για δέκα λεπτά πριν τους επιτραπεί να βγουν από το αεροσκάφος μετά την προσγείωσή του.

Βελγικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ορισμένα άλλα αεροσκάφη εξετράπησαν σε άλλα αεροδρόμια, όπως ένα το οποίο ανήκει στην εταιρεία Air Arabia του Μαρόκου, το οποίο έλαβε οδηγίες να αλλάξει πορεία και προσγειώθηκε στην Τουλούζη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή