Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Μόσχας – Κιέβου

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Μόσχας – Κιέβου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε χθες την Ουκρανία ότι επιλέγει την τρομοκρατία αντί για την ειρήνη και ότι παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι, έπειτα από την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) ότι οι ρωσικές αρχές απέτρεψαν μια σειρά ενόπλων επιδρομών Ουκρανών στην Κριμαία που προσαρτήθηκε το 2014 στη Ρωσία. Η Ρωσία θέλει επειγόντως κι άλλο πόλεμο, ψάχνει για casus belli, ήταν η απάντηση του Κιέβου.

Ο Πούτιν, μιλώντας στη Μόσχα, χαρακτήρισε τις ενέργειες του Κιέβου «ηλίθιες» και «εγκληματικές» και ως εκ τούτου, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα νόημα διεξαγωγής συζητήσεων για την ειρηνευτική διαδικασία στην ανατολική Ουκρανία στο περιθώριο της προσεχούς συνόδου του G20 στην Κίνα. Επιπλέον, ο Πούτιν διεμήνυσε ότι θα ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας στην Κριμαία, ενώ κάλεσε Ευρώπη και ΗΠΑ να λάβουν μέτρα προκειμένου να αλλάξει η συμπεριφορά του Κιέβου.

Η Ουκρανία, από την πλευρά της, διέψευσε τους ισχυρισμούς της FSB για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον υποδομών της χερσονήσου.

Τη νύχτα της 6ης προς 7η Αυγούστου 2016 μία ομάδα σαμποτέρ εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Αρμιάνσκ, στη Δημοκρατία της Κριμαίας. Ενας αξιωματικός της FSB σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών κατά την επιχείρηση για τη σύλληψή τους, αναφερόταν στη ρωσική ανακοίνωση. Στην περιοχή βρέθηκαν 20 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, περισσότερα από 40 κιλά TNT, πυρομαχικά, νάρκες, χειροβομβίδες και όπλα σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή