Η γερμανική αστυνομία ερευνά σπίτια υπόπτων

Η γερμανική αστυνομία ερευνά σπίτια υπόπτων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ. Τα σπίτια και τα γραφεία τριών υπόπτων για στρατολόγηση μελών στο Ισλαμικό Κράτος ερεύνησε χθες η γερμανική αστυνομία, χωρίς όμως να προχωρήσει σε συλλήψεις. Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και της Κάτω Σαξονίας, στις πόλεις Ντούισμπουργκ, Ντόρτμουντ, Ντίσελντορφ και Χίλντεσχαϊμ. Ενας από τους ύποπτους πιστεύεται ότι παρείχε οικονομική και λογιστική υποστήριξη στην οργάνωση. Σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, θα προτείνει νέα μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων ταχύτερων απελάσεων και άρση του ιατρικού απορρήτου σε ορισμένες περιπτώσεις.

Στο μεταξύ, στη νοτιοδυτική Γαλλία η αστυνομία συνέλαβε έναν 21χρονο σε σχέση με την άγρια δολοφονία ιερέα στη Νορμανδία τον περασμένο μήνα. Ο νεαρός συνελήφθη στην Τουλούζη και είναι ο δεύτερος που συλλαμβάνεται για τη δολοφονία του 85χρονου Ζακ Αμέλ. Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας σφαγιάστηκε ενώπιον πιστών την ώρα της λειτουργίας στην πόλη Σεν Ετιέν ντου Ρουβρέ στις 26 Ιουλίου. Ο ύποπτος φέρεται ότι διατηρούσε επαφή με τους δύο δράστες, οι οποίοι είχαν δηλώσει την αφοσίωσή τους στο Ισλαμικό Κράτος και σκοτώθηκαν επιτόπου από τα πυρά αστυνομικών. Επιπλέον, ο γαμπρός ενός εξτρεμιστή που συμμετείχε στις επιθέσεις κατά του «Charlie Hebdo» πέρυσι τον Ιανουάριο συμφώνησε στην απέλασή του από τη Βουλγαρία, όπου κρατείται από τα τέλη Ιουλίου.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η αστυνομία της Δανίας συνέλαβε 22χρονο αιτούντα άσυλο από το Ιράν, ο οποίος απείλησε να ανατιναχθεί στη στέγη κοιτώνα όπου φιλοξενούνταν. Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι η επαπειλούμενη πράξη είχε σχέση με ερωτική απογοήτευση και δεν αποτελούσε πολιτική ενέργεια. Διαπραγματευτής της αστυνομίας έπεισε τον επίδοξο αυτόχειρα να ματαιώσει τα σχέδιά του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή